Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hundförbud råder i trädgården denna tid på året. På grund av covid är Botaniskas växthus stängda tills vidare. Restaurangen har öppet tisd-sönd. Tung trafik på huvudvägen vardagar, välj helst annan väg. 
Entréavgift 20 kr, tack för att du bidrar. Swish Nr 123 137 1368

Entrépartiet

spegeldammen

Botaniska trädgårdens entréparti fick helt ny gestaltning år 2007. När du kommer in genom grindarna till Botaniska möts du av sex vida cirkelformade rabatter i entréns stora centrala stenläggning av oppdalsskiffer. Likt en italiensk piazza välkomnar den besökaren att slå sig ner på någon av bänkarna eller direkt på någon av granitrundlarna.

Tidigare trädgårdschefen Rigmor Celander initierade och lät genomföra omdaningen. Gestaltningsuppdraget gick till Ulf Nordfjell, som är en av Sveriges ledande landskapsarkitekter och internationellt känd bland annat genom ett flertal utmärkelser från Europas viktigaste trädgårdsutställning, Chelsea Flower Show.

Sommarblommor

Sedan slutet av 1980-talet har Botaniska trädgården gjort sig känd för sina färgarrangerade sommarblomsrabatter. Det typiska för stilen är att en mängd olika sorters sommarblommor används i varje rabatt, men kompositionen hålls samman med ett noggrant utarbetat färgtema.

Bildrabatten

Ovanför Spegeldammen finns bildrabatten där vi presenterar ett vårmotiv och ett sommarmotiv.

Se motivrabatten genom tiderna

Ullungrönnarna

Ullungrönnarna utanför Botaniskas entré har fått internationell status. 
Läs mer här


Senast uppdaterad: 2017-01-25 10:18