Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Huvudvägen upp till Klippträdgården är avstängd etappvis t.om. april, följ anvisningar om alternativ väg. Växthusen är stängda och ska rivas. Nya står klara 2026 Läs mer

Barn & Skola

Pappa och son tittar på blommor

Vi vill väcka nyfikenhet och sprida kunskap om växtvärlden och den biologiska mångfalden.

Upptäck växternas fascinerande värld!

Hos oss får ni möjlighet att utforska en inspirerande läromiljö med alla sinnen. Vi vill vara en självklar resurs för skolan vare sig ni vill komma själva med era klasser eller om ni vill boka in er på vårt skolprogram.

I trädgården finns alltid något spännande att upptäcka för stora och små. Här kan ni hitta växtarter från alla världens hörn, från tropiska regnskogar till torra ökenlandskap. Visste ni att äkta vanilj kommer från en orkidé eller att bananen är världens största ört?

Aktuellt

  • Blåmesar vid fågelmatare

    Följ med på fågelspaning! Med kikaren runt halsen beger vi oss till Botaniska trädgårdens fågelmatningsplatser för att lära mer om våra vinterfåglar.


Senast uppdaterad: 2021-02-11 14:56