Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Restaurangen har öppet onsd - sönd. Byggtrafik på huvudvägen vardagar, välj väg ovanför Spegeldammen och vidare upp i trädgården. Denna sträcka är tyvärr inte tillgänglighetsanpassad. Växthusen är stängda. Aktuell info ang. Covid19

Floras Rike

 • Floras rike - besökscentrumet
  Bild 1 av 4
 • Broschyrer och kaffemaskin
  Bild 2 av 4
 • bänk med fårfäll och bokhyllor med skrifter
  Bild 3 av 4
 • Skinnfåtölj och soffa
  Bild 4 av 4

På övervåningen i besökscentrumet finns Floras Rike. Här kan du se utställningar, hitta information om trädgården och sitta ner en stund.

Kaffe
En automat med kaffe och te samt en sittgrupp att koppla av i, med läsexemplar av tidningar och böcker. Vi har även glass och andra godsaker till kaffet.

Information
Informationsmaterial om Botaniska trädgården, Änggårdsbergens naturreservat, Föreningen Botaniskas vänner och kartor över områdena. Här finns också information från olika föreningar med natur, kultur och trädgård i fokus.

Konstgalleri
Längst in i lokalen finns ett galleri där Konstepidemins konstnärer ställer ut 2021 - 2023. Vem som ställer ut när hittar du på Botaniskas Facebooksida


Senast uppdaterad: 2021-11-05 10:30