Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Galleri och information

 • Floras rike - besökscentrumet
  Bild 1 av 4
 • Broschyrer och kaffemaskin
  Bild 2 av 4
 • bänk med fårfäll och bokhyllor med skrifter
  Bild 3 av 4
 • Skinnfåtölj och soffa
  Bild 4 av 4

På övervåningen i besökscentrumet finns galleri Floras Rike. Här kan du se utställningar, hitta information om trädgården och sitta ner en stund.

Konstgalleri

Längst in i lokalen finns ett galleri där Konstepidemins konstnärer ställer ut 2021 - 2023. Vem som ställer ut när hittar du på Botaniskas Facebooksida

Galleriet stänger

Från 2024 kommer galleriet att användas till annan verksamhet än utställningar. Det kommer inte att finnas möjlighet att ställa ut inomhus i Botaniska innan nya växthus med besökscentrum står klara 2027.

Kaffe

En automat med kaffe och te samt en sittgrupp att koppla av i, med läsexemplar av tidningar och böcker. Vi har även glass och andra godsaker till kaffet.

Information

Informationsmaterial om Botaniska trädgården, Änggårdsbergens naturreservat, Föreningen Botaniskas vänner och kartor över områdena. Här finns också information från olika föreningar med natur, kultur och trädgård i fokus.

 


Senast uppdaterad: 2023-05-30 11:55