Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hundförbud råder i trädgården denna tid på året. Botaniskas växthus har stängt. Restaurangen har öppet tisd-sönd. Tung trafik på huvudvägen vardagar, välj helst annan väg. 
Entréavgift 20 kr, tack för att du bidrar. Swish Nr 123 137 1368

Samlingar & Forskning

Forskning och utveckling är en viktig del av Botaniskas verksamhet. Här undersöks växternas mångfald, släktskap och utveckling. Naturens och trädgårdens betydelse för vår hälsa är ett annat tema. Dessutom arbetar vi med att bevara utrotningshotade arter och utveckla trädgårdsodlingen.

 

Forskning

Forskning är en viktig del av Botaniskas verksamhet, som växters mångfald, släktskap, utveckling och betydelse för människan.

Samlingar

Levande växter med känt ursprung är mycket värdefulla när växter ska beskrivas och olika arters egenskaper utforskas.
Kamelia

Sök i Garden Explorer

Sök efter specifika arter i trädgården. För att hitta dem söker du på vetenskapligt eller svenskt namn.

GGBC

Göteborgs centrum för globala biodiversitetssstudier samlar forskare och allmänhet för ökad förståelse och uppskattning för naturen omkring oss.

Forskningsnyheter från Botaniska

 • Henrik Sjöman står vid en storbladig al i Azerbajdzjan

  Stadens träd är mer än bara ett vackert inslag utan har också kapaciteten att leverera viktiga ekosystemtjänster såsom omhändertagande av dagvatten.

 • Björkstammar tätt växande

  I en nypublicerad vetenskaplig artikel i tidskriften Trees har flera olika ekotyper av vanlig björk (Betula pendula) utvärderats kring deras kapacitet att hantera torka.

 • Träd vid kanalens kant i Göteborg
  Fotograf: VGR/Martina Koch

  Ekosystemtjänster som urbana träd erbjuder är viktiga för staden. Hur väl känner plantskolor egentligen till detta? I artikeln "What do we know about the origin of our urban trees? – A north European perspective" utreds just hur djup kännedomen är.


Senast uppdaterad: 2017-01-19 14:54