Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Samlingar & Forskning

Forskning och utveckling är en viktig del av Botaniskas verksamhet. Här undersöks växternas mångfald, släktskap och utveckling. Naturens och trädgårdens betydelse för vår hälsa är ett annat tema. Dessutom arbetar vi med att bevara utrotningshotade arter och utveckla trädgårdsodlingen.

 

Forskningsnyheter från Botaniska

gul skunkkalla

I Botaniska trädgården har det för länge sedan planterats ut växter som utvecklats till invasiva arter. När detta händer tar vi ansvar för att eliminera dem, och på så sätt även utveckla kunskap kring hur detta kan genomföras, för att sedan kunna sprida kunskapen vidare. Vi följer EU-förordningen om invasiva arter och samarbetar med Naturvårdverket och Länsstyrelsen Västra Götaland i detta arbete.

Orkidé från Ecuador

Läs resereportaget om Botaniskas trädgårdsmästare Åsa Kullin och hennes resa till orkidékonferensen i Ecuador där hon även får se orkidéerna i sin naturliga miljö.

beskärning

Forskningsprojekt i Botaniskas Arboretum ska svara på frågan om hur stadens grönska påverkar halten av luftföroreningar i stadsmiljö.


Senast uppdaterad: 2019-09-05 13:05