Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Samlingar & Forskning

Forskning och utveckling är en viktig del av Botaniskas verksamhet. Här undersöks växternas mångfald, släktskap och utveckling. Naturens och trädgårdens betydelse för vår hälsa är ett annat tema. Dessutom arbetar vi med att bevara utrotningshotade arter och utveckla trädgårdsodlingen.

 

Forskning

Forskning är en viktig del av Botaniskas verksamhet, som växters mångfald, släktskap, utveckling och betydelse för människan.

Samlingar

Levande växter med känt ursprung är mycket värdefulla när växter ska beskrivas och olika arters egenskaper utforskas.

Kamelia

Sök i Garden Explorer

Sök efter specifika arter i trädgården. För att hitta dem söker du på vetenskapligt eller svenskt namn.

GGBC

Göteborgs centrum för globala biodiversitetssstudier samlar forskare och allmänhet för ökad förståelse och uppskattning för naturen omkring oss.

Forskningsnyheter från Botaniska

  • Åsa Krüger vid ölandstok

    Botanister från trädgården var på insamlingsresa på Öland för att samla in frön från ölandstok.

  • Stadsmiljö med parkträd vid stenlagt torg i Göteborg.

    Botaniskas forskare Henrik Sjöman och Jenny Klingberg har fått finansiering för att delta i forskningsprojektet ”Toleranta träd för att främja hållbara städer i ett förändrat klimat” från forskningsrådet FORMAS. Projektets övergripande vetenskapliga mål är att utvärdera olika trädarters lämplighet för de framtida förhållandena i norra Europas stadsmiljöer.

  • Henrik Sjöman samlar barr från svarttall

    Nu är första artikeln från forskningsprojektet Rensa luften med växter – kan urban vegetation minska exponeringen för PAH? publicerad.


Senast uppdaterad: 2017-01-19 14:54