Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Restaurangen har öppet onsd - sönd. Byggtrafik på huvudvägen vardagar, välj väg ovanför Spegeldammen och vidare upp i trädgården. Denna sträcka är tyvärr inte tillgänglighetsanpassad. Växthusen är stängda. Aktuell info ang. Covid19

Samlingar & Forskning

Forskning och utveckling är en viktig del av Botaniskas verksamhet. Här undersöks växternas mångfald, släktskap och utveckling. Naturens och trädgårdens betydelse för vår hälsa är ett annat tema. Dessutom arbetar vi med att bevara utrotningshotade arter och utveckla trädgårdsodlingen.

 

Forskning

Forskning är en viktig del av Botaniskas verksamhet, som växters mångfald, släktskap, utveckling och betydelse för människan.

Samlingar

Levande växter med känt ursprung är mycket värdefulla när växter ska beskrivas och olika arters egenskaper utforskas.

Kamelia

Sök i Garden Explorer

Sök efter specifika arter i trädgården. För att hitta dem söker du på vetenskapligt eller svenskt namn.

GGBC

Göteborgs centrum för globala biodiversitetssstudier samlar forskare och allmänhet för ökad förståelse och uppskattning för naturen omkring oss.

Forskningsnyheter från Botaniska

  • Stadsmiljö med parkträd vid stenlagt torg i Göteborg.

    Botaniskas forskare Henrik Sjöman och Jenny Klingberg har fått finansiering för att delta i forskningsprojektet ”Toleranta träd för att främja hållbara städer i ett förändrat klimat” från forskningsrådet FORMAS. Projektets övergripande vetenskapliga mål är att utvärdera olika trädarters lämplighet för de framtida förhållandena i norra Europas stadsmiljöer.

  • Henrik Sjöman samlar barr från svarttall

    Nu är första artikeln från forskningsprojektet Rensa luften med växter – kan urban vegetation minska exponeringen för PAH? publicerad.

  • vacker dalgång i höstfärger i Azerbajdzjan med papegojbuskar i rött, gult och grönt

    Henrik Sjöman och Phillip Douglas har publicerat en ny artikel - Into the Valley of Parrotia. Parrotia persica, även kallad Papegojbuske har stor potential som innerstadsträd i framtiden.


Senast uppdaterad: 2017-01-19 14:54