Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Samlingar & Forskning

Forskning och utveckling är en viktig del av Botaniskas verksamhet. Här undersöks växternas mångfald, släktskap och utveckling. Naturens och trädgårdens betydelse för vår hälsa är ett annat tema. Dessutom arbetar vi med att bevara utrotningshotade arter och utveckla trädgårdsodlingen.

 

Forskning

Forskning är en viktig del av Botaniskas verksamhet, som växters mångfald, släktskap, utveckling och betydelse för människan.

Samlingar

Levande växter med känt ursprung är mycket värdefulla när växter ska beskrivas och olika arters egenskaper utforskas.

Kamelia

Sök i Garden Explorer

Sök efter specifika arter i trädgården. För att hitta dem söker du på vetenskapligt eller svenskt namn.

GGBC

Göteborgs centrum för globala biodiversitetssstudier samlar forskare och allmänhet för ökad förståelse och uppskattning för naturen omkring oss.

Forskningsnyheter från Botaniska

  • mätning av blad

    En ny studie baserad på mätningar i Botaniskas arboretum (trädsamling) visar att vilket träd som är bäst på att rena luften beror på vilken förorening det handlar om.

  • TETTRIs EU-projektdeltagare i Bryssel 2023

    TETTRIs (Transforming European Taxonomy through Training, Research and Innovations) är ett nytt EU-projekt som finansieras genom Horizon Europe CL6 Call. Botaniska är en av projektets partners.

  • Kor under träd i Etiopien

    Henrik Sjöman har denna gång under hösten 2022 rest till Etiopien för att planera inför ett nytt projekt i Etiopien för att identifiera viktiga arter av träd som har potential att ersätta de stadsträd som dominerar i Etiopiska städer.


Senast uppdaterad: 2017-01-19 14:54