Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Restaurangen har nu öppet ons-sönd kl 11-17. Foodtruck finns i entrén må-ti.
Grävarbeten pågår längs huvudvägen och i perennträdgården under oktober.

Samlingar & Forskning

Forskning och utveckling är en viktig del av Botaniskas verksamhet. Här undersöks växternas mångfald, släktskap och utveckling. Naturens och trädgårdens betydelse för vår hälsa är ett annat tema. Dessutom arbetar vi med att bevara utrotningshotade arter och utveckla trädgårdsodlingen.

 

Forskning är en viktig del av Botaniskas verksamhet, som växters mångfald, släktskap, utveckling och betydelse för människan.
Levande växter med känt ursprung är mycket värdefulla när växter ska beskrivas och olika arters egenskaper utforskas.
Kamelia
Sök efter specifika arter i trädgården. För att hitta dem söker du på vetenskapligt eller svenskt namn.
Göteborgs centrum för globala biodiversitetssstudier samlar forskare och allmänhet för ökad förståelse och uppskattning för naturen omkring oss.

Forskningsnyheter från Botaniska

  • gul skunkkalla

    I Botaniska trädgården har det för länge sedan planterats ut växter som utvecklats till invasiva arter. När detta händer tar vi ansvar för att eliminera dem, och på så sätt även utveckla kunskap kring hur detta kan genomföras, för att sedan kunna sprida kunskapen vidare. Vi följer EU-förordningen om invasiva arter och samarbetar med Naturvårdverket och Länsstyrelsen Västra Götaland i detta arbete.

  • Orkidé från Ecuador

    Läs resereportaget om Botaniskas trädgårdsmästare Åsa Kullin och hennes resa till orkidékonferensen i Ecuador där hon även får se orkidéerna i sin naturliga miljö.

  • beskärning

    Forskningsprojekt i Botaniskas Arboretum ska svara på frågan om hur stadens grönska påverkar halten av luftföroreningar i stadsmiljö.


Senast uppdaterad: 2019-09-05 13:05