Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet Hoppa till chatbot

Program

hanami

Botaniska brukar ha ett årligt program med guidade visningar av trädgården, utställningar och stora evenemang. Men som många andra får vi tills vidare ställa in alla våra aktiviteter på grund av de regler som gäller runt covid19. Trädgården håller tills vidare öppet som vanligt men växthusen är stängda. Under de närmaste tre åren, med start i år, intar konstnärerna på Konstepidemin Botaniska med utställningar både ute i trädgården och i Floras Rike. Utanför Stolpboden firar vi ölstaden Göteborgs 400-årsjubileum med en utställning om växten humle.

Vi ber alla att hjälpa oss att kunna fortsätta att ha öppet genom att hålla avstånd på huvudvägen, i butik och restaurang. Tvätta händerna och stanna hemma om du är sjuk.

Entréavgiften till trädgården är 20 kr.
Det går bra att swisha till 123 137 13 68.

Var rädda om varandra, och våra rabatter.
Trivselregler

Vi lägger ut extra mycket bilder och filmer nu, och ibland sänder vi live,  på Facebook, Instagram och YouTube

 

Program

  • humleutställning

    Botaniska firar Göteborgs 400-årsjubileum med en utställning om kulturväxten humle. För är det någonting Göteborg är känt för så är det sina bryggerier, förr de stora och idag de små microbryggerierna. 4 juni - 29 augusti. Utomhus.

  • Voljär

    Under många år har tankar om ett samarbete mellan Botaniska trädgården och Konstepidemin funnits. Nu är det dags! Utställningarna utomhus pågår 4 juni - 31 oktober. I Floras Rike året ut.

  • Det stora i det lilla konst

    En utställning av Lena Karlson. Floras Rike 11 maj - 13 juni


Senast uppdaterad: 2021-05-11 13:43