Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Butiken är stängd 11 oktober. Tung trafik på huvudvägen pga byggarbeten vardagar 07 - 16, vägen vid gula huset svårframkomlig 27 sept 11-15.30. Välj vägen ovanför Spegeldammen mot Örtagården. Denna sträcka är tyvärr inte tillgänglighetsanpassad. Växthusen är stängda. Aktuell info ang. Covid19

Program

hanami

Botaniska brukar ha ett årligt program med guidade visningar av trädgården, utställningar och stora evenemang. Men som många andra har vi fått ställa in alla våra aktiviteter på grund av de regler som gällt runt covid19. När restriktionerna nu lättar börjar vi försiktigt dra i gång verksamheten igen. Håll i första hand utkik på vår sida på Facebook. Trädgården håller öppet som vanligt men växthusen är stängda. Under de närmaste tre åren, med start 2021, intar konstnärerna på Konstepidemin Botaniska med utställningar både ute i trädgården och i Floras Rike.

Vi har inte längre svamp- och äppelutställningar och därmed heller ingen sortbestämning av frukt.

Fortsätt att hålla avstånd på huvudvägen, i butik och restaurang. Tvätta händerna och stanna hemma om du är sjuk.

Var rädda om varandra, och våra rabatter.
Trivselregler

Entréavgiften till trädgården är 20 kr.
Det går bra att swisha till 123 137 13 68.

Följ oss på

 Facebook, Instagram och YouTube

 

Program

 • Voljär

  Under många år har tankar om ett samarbete mellan Botaniska trädgården och Konstepidemin funnits. Nu är det dags! Utställningarna utomhus pågår 4 juni - 31 oktober. I Floras Rike året ut.

 • butiken

  Botaniskas galleri Floras Rike finns på butikens övervåning. Under året ställer konstnärer verksamma på Konstepidemin ut där som en del av ett större samarbete mellan Botaniska och Konstepidemin 2021 - 2023.

 • Blomsteräng

  Visste du att flera vilda växter är släkt med våra odlade? Och att de kan hjälpa oss att bli bättre i vår matproduktion? Utställning utanför Roten om våra odlade växters vilda och intressanta släktingar. Från 25 september.

 • Nåltovade tavlor i ull

  En höstlovsaktivitet för hela familjen. 2 - 4 november


Senast uppdaterad: 2021-09-06 14:34