Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Huvudvägen upp till Klippträdgården är avstängd etappvis t.om. april, följ anvisningar om alternativ väg. Växthusen är stängda och ska rivas. Nya står klara 2026 Läs mer

Program

hanami

Botaniska brukar ha ett årligt program med guidade visningar av trädgården, utställningar och stora evenemang. Men som många andra har vi fått ställa in alla våra aktiviteter på grund av de regler som gällt runt covid19. När restriktionerna nu lättar börjar vi försiktigt dra i gång verksamheten igen. Håll i första hand utkik på vår sida på Facebook. Trädgården håller öppet som vanligt men växthusen är stängda. Under de närmaste tre åren, med start 2021, intar konstnärerna på Konstepidemin Botaniska med utställningar både ute i trädgården och i Floras Rike.

Fortsätt att hålla avstånd på huvudvägen, i butik och restaurang. Tvätta händerna och stanna hemma om du är sjuk.

Var rädda om varandra, och våra rabatter.
Trivselregler

Entréavgiften till trädgården är 20 kr.
Det går bra att swisha till 123 137 13 68.

Följ oss på

Facebook, Instagram och YouTube

 

Program

  • vinterfåglar vid fågelmatare

    Följ med på fågelspaning under februarilovet! 15 - 17 februari.

  • butiken

    Botaniskas galleri Floras Rike finns på butikens övervåning. Under året ställer konstnärer verksamma på Konstepidemin ut där som en del av ett större samarbete mellan Botaniska och Konstepidemin 2021 - 2023.

  • Blomsteräng

    Visste du att flera vilda växter är släkt med våra odlade? Och att de kan hjälpa oss att bli bättre i vår matproduktion? Utställning utanför Roten om våra odlade växters vilda och intressanta släktingar. Från 25 september.


Senast uppdaterad: 2022-01-21 07:27