Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hundförbud t.om. 30/9. Näsduksträdet beräknas visa sin vita färg i mitten/slutet av vecka 21. Växthusen är stängda och ska rivas. Nya står klara 2026 Läs mer

Program

hanami

Botaniska har ett årligt program med guidade visningar av trädgården, utställningar och stora evenemang. Håll utkik på vår sida på Facebook och Instagram så missar du inte någonting. Under de närmaste tre åren, med start 2021, intar konstnärerna på Konstepidemin Botaniska med utställningar både ute i trädgården och i Floras Rike.

Fortsätt att hålla avstånd på huvudvägen, i butik och restaurang. Tvätta händerna och stanna hemma om du är sjuk.

Var rädda om varandra, och våra rabatter.
Trivselregler

Entréavgiften till trädgården är 20 kr.
Det går bra att swisha till 123 137 13 68.

Följ oss på

Facebook, Instagram och YouTube

 

Program

 • HYlla myllret

  21 - 22 maj. För att hylla den biologiska mångfalden bjuder vi på ett fullspäckat program för både barn och vuxna. Aktiviteterna sker i Botaniska, Slottsskogen, Naturhistoriska och Trädgårdsföreningen

 • humleutställning

  2021 firade Botaniska Göteborgs 400-årsjubileum med en utställning om kulturväxten humle. Även i år kan du ta del av utställningen utanför Stolpboden. 6 maj - 11 september Utomhus.

 • butiken

  Botaniskas galleri Floras Rike finns på övervåningen i vårt besökscentrum. Under året ställer konstnärer verksamma på Konstepidemin ut där som en del av ett större samarbete mellan Botaniska och Konstepidemin 2021 - 2023.

 • voljären konst

  Konstnärer från Konstepidemin intar Botaniska trädgården 2021–2023, där konstverket Voljären är navet i en utställning som växer år efter år. 14 maj - 16 oktober.


Senast uppdaterad: 2022-02-22 17:49