Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hundförbud råder i trädgården denna tid på året. På grund av ökad smittspridning är Botaniskas växthus stängda tills vidare. Restaurangen har öppet tisd-sönd. Tung trafik på huvudvägen vardagar, välj helst annan väg. 

Picknick & kalas

Illustration av nallepicknick

Man är välkommen att ha picknick i Botaniska trädgården, här finns gott om gräsmattor att använda. På grund av att de övre delarna av trädgården är känsliga vill vi att ni samlas i de nedre delarna av trädgården, det vill säga nedanför backen upp mot Klippträdgården.

Man får inte grilla, och skräp tar man så klart med sig till de återvinningsstationer som finns runt om i trädgården. Här sparkar vi inte boll eller kastar saker som kan skada växterna. Låt inte barnen springa i rabatterna.

På stora gräsmattan finns ett nytt regnskydd, Winbergska Paviljongen som går bra att använda. Ibland används det även för vigslar.

Har man inte med egen picknick går det bra att köpa en i Botaniska Paviljongen.

Välkomna!


Senast uppdaterad: 2020-05-11 14:59