Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

På grund av ökad smittspridning är Botaniskas växthus stängda tills vidare. The greenhouses are closed due to corona virus. Restaurangen har avvikande öppettider fr.om. 23/12. Läs mer 
När restaurangen har stängt finns en foodtruck i entrén

Klippträdgården

Klippträdgården är en av Botaniska trädgårdens stoltheter. Den är uppdelad i världsdelsenheter och innehåller cirka 6.000 växtarter från jordens alla hörn samt ett imponerande vattenfall och skugg- och torrpartier.

Här finns en europeisk, en asiatisk och en amerikansk avdelning. Den europeiska är den som närmast möter besökaren (på höger hand om man kommer från entrén). Här växer bland annat balkantibast, olika gentiana och geranium. I den amerikanska avdelningen, på samma sida uppemot berget, växer bl.a. treblad, djävulsklubba och frilandskaktusar. I den asiatiska delen - som återfinns på båda sidor om huvudvägen - finns vallmo, sockblomma, shortia och mycket mer.

Våren 2012 invigdes en ny avdelning med Skandinaviska växter i Klippträdgården. Här visas vilda, vackra och hotade Skandinaviska växter. 2013 kom ännu en del till, Kaukasus, dit en expedition med trädgårdens personal gick 2011.

Bevarandearbete

Hotade arter från Skandinavien bevaras i Klippträdgården. Läs mer om bevarandearbetet.

Senast uppdaterad: 2017-01-25 10:19