Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Vild konst

Vild konst

I samarbete med skulpturparken "Arte Sella" i Italien har vi under 2016 visat verk inom Land Art. Det är en spännande konst­form som utforskar mötet mellan konstnären och naturen. Ett par av verken har varit till låns men två har fått en permanent plats i Botaniska.

Under 2016 var Botaniska en del av Gothenburg Green World som erbjuder Nordens bästa trädgårdsupplevelser koncentrerade till Västra Götalandsregionen.

Land art

Läs mer om Arte Sella och vår Land art här nedan.

Arte Sella

Ett internationellt nätverk och friluftsmuseum i norra i Italien som samlar Europas ledande konstnärer och verk inom Land Art.

0121-1110=116045

I Botaniskas barrträds-samling visar Jaehyo Lee en installation av delar av kastanjeträ, polerad och formad till en rund, varm cirkel.

Haven - a safe place

I Klippträdgården i Botaniska har Stuart Ian Frost, arbetat med en gammal död ek genom att polera ytan och borrat in mönster.


Senast uppdaterad: 2017-01-26 11:44