Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Ge ett bidrag till Botaniska trädgården

ginko biloba

Göteborgs botaniska trädgård finansieras till drygt hälften av Västra Götalandsregionen. Vi är beroende av inträdesavgifter och donationer för att kunna utveckla och bevara trädgården för kommande generationer.

Medlemskap i Föreningen Botaniskas Vänner

Vänföreningen stödjer Botaniska trädgårdens verksamhet. Som medlem i den stödjer du med andra ord själv Botaniska trädgården.
Bli en av våra vänner och stöd trädgårdens arbete. Du kan också ge bort ett medlemsskap eller en penninggåva. Då får du ett gåvobrev

Entréavgifter

Vi har 30 kr frivillig entréavgift till trädgården. Ett litet belopp som betyder mycket för Botaniska, och om alla betalar blir det betydande summor.

Gåvofonden

Du kan sätta in stora eller små bidrag på bankgiro 5519-4997 eller swisha till 123 400 48 34. OBS! Skriv gåvofonden och namn på din insättning. Eftersom bidragen används till utveckling, utbildning och forskning samt till verksamhet som kommer barn till godo, så är fonden skattebefriad.

Testamente

Ett testamente till Botaniska kan efter önskemål läggas till gåvofonden eller vid mycket stora belopp kan en ny fond bildas. Göteborgs botaniska trädgård består och en testamentarisk donation kommer därför även i framtiden att vara ett stöd för just Botaniskas verksamhet. Gällande testamente kontakta administrativ chef Göran Jungersten på telefon 070-300 65 64 eller via e-post goran.jungersten@vgregion.se . 

Bänk med minnesplakett

I trädgården finns flera donerade bänkar och dessa donationer är till stor hjälp för oss att göra trädgården till ett än mer attraktivt och tillgängligt besöksmål.
Är du intresserad av att donera en bänk - kontakta samordnare Indra Ekdahl på telefon 076-282 80 68 eller via e-post indra.ekdahl@vgregion.se .

När överenskommelse gjorts kan formulär fyllas i alternativt skickar vi blanketten per post till er.

Fyll i formulär

 

 


Senast uppdaterad: 2023-03-13 08:03