Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Tung trafik på huvudvägen pga byggarbeten vardagar 07 - 16. Välj vägen ovanför Spegeldammen mot Örtagården. Denna sträcka är tyvärr inte tillgänglighetsanpassad. Växthusen är stängda. Aktuell info ang. Covid19

Ge ett bidrag till Botaniska trädgården

ginko biloba

Göteborgs botaniska trädgård finansieras till drygt hälften av Västra Götalandsregionen. Vi är beroende av inträdesavgifter och donationer för att kunna utveckla och bevara trädgården för kommande generationer.

Gåvofonden

Du kan sätta in stora eller små bidrag på bankgiro 5519-4997 eller swisha till 123 400 48 34. OBS! Skriv gåvofonden och namn på din insättning. Eftersom bidragen används till utveckling, utbildning och forskning samt till verksamhet som kommer barn till godo, så är fonden skattebefriad.

Vi tar inte betalt för att du väljer Botaniska som plats för bröllop, dop, minnesstunder eller kalas. Men vi uppskattar så klart ett bidrag till fonden som tack.

Tack för ditt bidrag!

Testamente

Ett testamente till Botaniska kan efter önskemål läggas till gåvofonden eller vid mycket stora belopp kan en ny fond bildas. Göteborgs botaniska trädgård består och en testamentarisk donation kommer därför även i framtiden att vara ett stöd för just Botaniskas verksamhet.

Särskild fond

Vid stora donationer kan en särskild fond med önskat namn skapas. Du kan också bestämma hur din donation ska användas.
Kontakta Göran Jungersten på telefon eller via e-post.

Bänk med minnesplakett

Ett fint sätt att minnas en avliden vän eller anhörig är att donera en bänk med en minnesplakett som placeras i Botaniska trädgården. I trädgården finns flera donerade bänkar och dessa donationer är till stor hjälp för oss att göra trädgården till ett än mer attraktivt och tillgängligt besöksmål.
Är du intresserad av att donera en bänk - kontakta adm. chef Göran Jungersten på telefon eller via e-post.

När överenskommelse gjorts kan formulär fyllas i alternativt skickar vi blanketten per post till er.

Fyll i formulär

Entréavgifter

Det kostar 20 kr att gå in i trädgården och ytterligare 20 kr om man även vill besöka växthusen. Ett litet belopp betyder mycket för Botaniska och om alla betalar blir det betydande summor.

Medlemskap i Föreningen Botaniskas Vänner

Vänföreningen stödjer Botaniska trädgårdens verksamhet. Som medlem i den stödjer du med andra ord själv Botaniska trädgården.
Botaniskas vänner


Senast uppdaterad: 2021-03-18 14:04