Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ge ett bidrag till Botaniska trädgården

ginko biloba

Göteborgs botaniska trädgård finansieras till drygt hälften av Västra Götalandsregionen. Vi är beroende av inträdesavgifter och donationer för att kunna utveckla och bevara trädgården för kommande generationer.

Gåvofonden

Du kan sätta in stora eller små bidrag på bankgiro 5519-4997 eller swisha till 123 400 48 34. OBS! Skriv gåvofonden och namn på din insättning. Eftersom bidragen används till utveckling, utbildning och forskning samt till verksamhet som kommer barn till godo, så är fonden skattebefriad.

Tack för ditt bidrag!

Testamente

Ett testamente till Botaniska kan efter önskemål läggas till gåvofonden eller vid mycket stora belopp kan en ny fond bildas. Göteborgs botaniska trädgård består och en testamentarisk donation kommer därför även i framtiden att vara ett stöd för just Botaniskas verksamhet.
Så här kan ett giltigt testamente se ut

Särskild fond

Vid stora donationer kan en särskild fond med önskat namn skapas. Du kan också bestämma hur din donation ska användas.
Kontakta Göran Jungersten på telefon eller via e-post.

Bänk med minnesplakett

Ett fint sätt att minnas en avliden vän eller anhörig är att donera en bänk med en minnesplakett som placeras i Botaniska trädgården. Ladda ner blanketten och läs mer om du är intresserad.
Ladda ner blankett

Entréavgifter

Det kostar 20 kr att gå in i trädgården och ytterligare 20 kr om man även vill besöka växthusen. Ett litet belopp betyder mycket för Botaniska och om alla betalar blir det betydande summor.

Medlemskap i Föreningen Botaniskas Vänner

Vänföreningen stödjer Botaniska trädgårdens verksamhet. Som medlem i den stödjer du med andra ord själv Botaniska trädgården.
Botaniskas vänner


Senast uppdaterad: 2020-09-21 18:34