Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Restaurangen har nu öppet ons-sönd kl 11-17. Foodtruck finns i entrén må-ti.
Grävarbeten pågår längs huvudvägen och i perennträdgården under oktober.

Forskningsteman

Forskning och utveckling är en viktig del av Botaniska trädgårdens verksamhet. Här undersöks växternas mångfald, släktskap och utveckling. Naturens och trädgårdens betydelse för vår hälsa är ett annat tema. Dessutom arbetar vi med att bevara utrotningshotade arter och utveckla trädgårdsodlingen.

Kunskapen om växternas mångfald är ovärderlig för bedömningen av vilka arter som är utrotningshotade.
I Botaniska trädgården pågår forskning om hur natur och trädgård kan underlätta rehabiliteringen av människor som är sjuka på grund av stress.
Trädgårdsodlingen utvecklas ständigt i Botaniska trädgården. Hur används de odlade växterna och hur får de sina namn?
Många växter är utrotningshotade. Ett sätt att rädda dem är odling utanför sin naturliga livsmiljö, som i Botaniska trädgården.
Ekosystemtjänster är de varor, tjänster och upplevelser som naturen ger oss som ökar vårt välbefinnande, vilket studeras av några av Botaniskas forskare.
Jordens klimat blir varmare vilket vi tydligt märker på Botaniska trädgårdens växter, men hur påverkas ekosystemen och mångfalden?

Senast uppdaterad: 2018-06-11 09:46