Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nordiska bin i Botaniska

nordiskt bi

Från 2022 kommer Botaniska att byta till det nordiska biet i trädgårdens alla kupor. Detta inhemska honungsbi är starkt hotat och vi vill hjälpa till att säkra att det inte försvinner.

Göteborgs Botaniska trädgård har idag bikupor med honungsbin av den importerade underarten Buckfast. Vi kommer byta till det honungsbi som är det ursprungliga här, det nordiska biet.

Det nordiska biet är starkt hotat och vi vill hjälpa till att säkra att det inte försvinner. Vårt byte innebär att vi lär oss mer om det nordiska biet och vad man kan behöva veta för att odla det. Vi vill dela med oss av de kunskaper vi får när vi genomför detta byte, främst genom vårt samarbete med Nordens ark som driver bevarandearbetet för det nordiska biet.

Så vi har gjort fyra filmer som berättar om det nordiska biet. Är du nyfiken på det nordiska biet? Odlar du själv bin och funderar på att byta till nordiska bin? Denna serie filmer har vi gjort för dig. Du hittar dem här

Läs om Nordens arks arbete med att bevara det nordiska biet här


Senast uppdaterad: 2021-11-23 14:38