Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

På grund av ökad smittspridning är Botaniskas växthus stängda tills vidare. The greenhouses are closed due to corona virus. Restaurangen har stängt måndagar och tisdagar. En foodtruck finns då i entrén.

Barnens botaniska

barn

Upptäck växternas fascinerande värld tillsammans med barnen. Botaniska vill väcka nyfikenhet och sprida kunskap om växtvärlden och den biologiska mångfalden, framförallt till barn och unga. Här är ett par förslag på vad du som vuxen kan hitta på i Botaniska tillsammans med barnen. Tänk på att det inte är tillåtet att klättra i Botaniskas träd och att Klippträdgården inte passar för lek.

broschyr
Ta en promenad i trädgården med vår broschyr Barnens upptäcktsfärd. Hitta intressanta platser, växter och djur för hela familjen.
fjärilsbingo-bricka
Hitta lekar och spel att skriva ut på egen hand. Ge er ut i naturen på vinterfågelspaning med var sin bingobricka eller spela memory med blomsterfrön.

Einars Ekorrstig - inställd för underhåll

illustration av Einar Ekorre

Einars Ekorrstig är inställd för att omarbetas och kommer tillbaka igen i början av 2021. 

morötter
En skolträdgård är en kraftfull lärandemiljö. Eleverna får möjlighet att engagera sig i odling och lära sig ansvar.

Senast uppdaterad: 2020-09-01 13:08