Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Träd in i Botaniska

Illustration av familj som går promenad i mobilen

Träd in i Botaniska med hjälp av AR, alltså Augmented Reality. Ta fram mobilen, ladda hem Botaniskas app och utforska träden på ett helt annat sätt med promenaden "Träd in i Botaniska". Har du funderat på vilka arter som lever i död ved? Eller vad som egentligen pågår under stammen?

Kom igång!

  • Ladda ner Botaniskas app Botaniska (Google Play eller App Store)
  • I appen; tryck Promenader och sedan Träd in i Botaniska
  • Se introduktionsfilmen och starta sedan turen!

Augmented Reality

AR, är ett lekfullt sätt att lära på. Det kallas också "förstärkt verklighet" på svenska, då det är som ett extra lager utanpå det vi ser med blotta ögat. I Botaniska finns små skyltar i trädgården med en symbol på som du skannar med mobilens kamera vid varje stopp. Då dyker en AR-upplevelse upp, exempelvis en kort video som träder fram i omgivningen du ser.

Promenaden

En poängpromenad där du samlar årsringar medan du hittar AR-upplevelser och svarar på quiz-frågor. Ha gärna en timma på dig att gå promenaden. Det är grusgång hela vägen, men det är lite brantare backar på sina ställen. Rekommenderad ålder är 12 och uppåt. Om du går med yngre barn så diskutera de lite kluriga frågorna tillsammans.

Resurser


Senast uppdaterad: 2023-05-25 16:04