Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Haven - a safe place

Haven a safe place

I Klippträdgården på Botaniska har en Arte Sella-konstnär, engelsmannen Stuart Ian Frost, arbetat med en gammal död ek genom att polera ytan och borra in mönster. Eken är redan död och får stå kvar så länge den inte utgör någon fara. Tack vare Frost har den fått nytt liv.


 

Frost är en konstnär som har skapat LandArt på många platser i världen, alltid med naturmaterial från platsen. I tyska skogsområdet Schwarzwald använde han granbark, i Finland is, i Peru papyrus och pelikanfjädrar, i Danmark pil och så vidare. Ofta förvandlar han sitt material till något helt annorlunda, något estetiskt – som eken i Botaniska. Han tänjer på gränserna för vad ett träd är och vill få oss att se nya sidor. Han kallar sitt verk i Botaniska för Haven - a safe place. Frost har gjort mängder av olika installationer: organiska former, brända mönster, flätade burar, nystan och kokonger, klippt gräs. Han gör både platsbyggd Land Art och ställer ut objekt på gallerier och museer. Född 1960 och numera bosatt i Norge där han bland annat har bearbetat jättebjörnlokor.


Senast uppdaterad: 2017-03-22 10:44