Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hundförbud t.om. 30/9. Näsduksträdet beräknas visa sin vita färg i mitten/slutet av vecka 21. Växthusen är stängda och ska rivas. Nya står klara 2026 Läs mer

SNBG - Svenska nätverket för botaniska trädgårdar

Medlemmarna i nätverket är botaniska trädgårdar och arboreta som har dokumenterade samlingar av levande växter för vetenskaplig forskning, bevarande, publik verksamhet och utbildning.

Kriterier för att vara medlem

Kraven för att ingå i nätverket inkluderar medlemskap i Botanic Garden Conservation International (BGCI) och från 2021 att vara ackrediterad av BGCI som en botanisk trädgård

De svenska botaniska trädgårdarna träffas årligen och samarbetar för att utforma strategier och policyer i enlighet med nationell lagstiftning och internationella riktlinjer och konventioner. Andra former av samarbete inkluderar växtmaterial, växthanteringssystem, praktisk skötsel, undervisning och bevarande. SNBG är representerat i programmet för mångfald av odlade växter (POM) och European Botanic Garden Consortium (EBGC).

Medlemmar i nätverket

Begianska trädgården

Bergianska trädgården

Bergianska trädgården är en botanisk trädgård med två innehållsrika växthus, Edvard Andersons växthus och Victoriahuset.

botaniska

Göteborgs botaniska trädgård

Göteborgs botaniska trädgård är en av Europas största i sitt slag. Den odlade delen upptar ungefär 40 hektar och totalt på friland och i växthus finns här ca 16 000 arter och kulturformer.

Lunds bptaniska trädgård i full blomsterprakt

Lunds botaniska trädgård

Ända sedan slutet av 1600-talet har det funnits en universitetsträdgård i Lund. På 1860-talet flyttades den till dess nuvarande plats. Med fler än 600 000 besökare årligen är vi en av Sveriges mest välbesökta trädgårdar. Trädgården fungerar som kunskapskälla i frågor som rör botanik, hortikultur och miljö för universitet, skolor, myndigheter och allmänhet.

Uppsala botaniska

Uppsala linneanska trädgårdar

Linnéträdgården och Botaniska trädgården är tillsammans Sveriges äldsta botaniska trädgård. Linnés Hammarby, Carl von Linnés sommarbostad är en unik 1700-talsmiljö och ett grönskande utflyktsmål söder om Uppsala.

BGCI

BGCI står för Botanic Gardens Conservation International, och är världens största växtbevarande nätverk, öppet för alla.


Senast uppdaterad: 2018-01-25 13:29