Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

SURR - Pollinera Sverige

utställningen SURR

19 maj - 1 sep. Pollinera Sveriges utställning SURR kommer till Botaniska!

Med start under Pollineringsveckan landar utställningen SURR med 30-talet nära porträtt på pollinerande insekter fotograferade av Lena Granefelt. Här kan man lära sig mer om humlor, honungsbin, blomflugor, solitärbin, fjärilar och skalbaggar. Målet med utställningen är att visa att pollinatörerna är många, och behöver olika växter och miljöer för att överleva. Vi behöver dem och behöver därför lära oss mer om vad som får dem att trivas.

– Att få visa utställningen i Botaniska trädgårdens fantastiska miljö känns väldigt rätt, säger Anna Lind Lewin, grundare till Pollinera Sverige tillsammans med Lotta Fabricius Kristiansen. Här finns kunskapen om växterna och en ambitiös verksamhet för barn som är helt i linje med vårt arbete.

Lena Granefelts intresset för växter började för 25 år sedan med boken om Zetas trädgård och har sedan följts av konstprojektet Flora Supersum och en lång rad trädgårdsböcker. 2023 skapade hon en mycket uppskattad utställning på galleri Glas med bilder ur Linnés herbarium.
SURR skapades som ett utomhuskoncept under pandemin våren 2021. Sedan dess har den bland annat visats i Stockholm, Skellefteå, Malmö, Skara och Kivik.

Pollinera Sverige satsar på att folkbilda och sprida kunskap genom pedagogiska och lättillgängliga kunskapsmaterial som utställningen och inspirationsboxen SURR i skolan.
Läs mer på pollinerasverige.se


Senast uppdaterad: 2024-03-18 13:21