Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Höstens skafferi

höstens skafferi

22 september. En kulinarisk superdag i höstens tecken.

En kulinarisk superdag i Botaniska!

En heldag där du får lära dig hur man tar hand om det som naturen ger. Årets äppelutställning pågår under dagen men svamputställning äger i år rum tidigare, 5 – 9 september. Det betyder inte att det saknas svamp på Höstens skafferi, tvärtom. Magnus Neuendorf finns på plats under dagen för att artbestämma svampar som besökarna vill ha namn på. Ann Bernhardtz-Heimer visar hur man färgar ullgarn med svamp och Kennert Danielsson visar hur man bäst tar till vara svampen. Det blir även en workshop på temat egen svampodling utomhus.

Restaurang Botaniska Paviljongen serverar mat med höstens smaker och vår biodlare Janne Pettersson säljer honung och pratar bin. Röhsska museet visar lusthuset i Örtagården och berättar om sin verksamhet. Du får också prova att bereda lin. Som vanligt blir det en liten marknad med försäljning av bland annat fruktträd, grönsaker, äppelmust samt en liten grönsaksutställning i köksträdgården.

Vill du ha din frukt sortbestämd eller fråga om sjukdomar på dina fruktträd? Ta med 4 ex av den okända sorten så berättar våra experter vad du har i din trädgård. 20kr/sort

Äppelutställning. Stolpboden 21 – 29 september kl 12 – 16.

Program kommer inom kort.


Senast uppdaterad: 2019-08-14 15:56