Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Blossoms of the Mind

Utställning 9 maj - 8 juni. En fantasirik utställning som utmanar vår verklighetsuppfattning och är en reaktion på människans förstörelse av planeten och utrotning av arter. Fri entré.

Om utställningen

I utställningslokalen möts vi av ett hisnande hav av fantastiska blommor: en förtrollande mångfald av former och färger, exotiska hybrider och fantastiska skapelser. Men tar vi en närmare titt så upptäcker vi att dessa blommor inte går att plocka i någon jordisk trädgård. Istället är de produkter av artificiell intelligens, noggrant utformade för att härma naturens prakt.

- Mänskligheten förstör planeten. Som en reaktion på förstörelse och utrotning skapar jag icke-existerande blommor, märkliga nya hybridarter och en ny värld av flora. Nu följer jag i Carl von Linnés fotspår genom att namnge och officiellt dokumentera varje ny hybridblomma jag skapar, säger konstnären Brandy Kraft.

Teknik och konst i knivskarp blandning

Genom färg, AI-genererade fotografier och 3D-utskrivna skulpturer presenteras en fängslande blandning av teknik och konst, som väcker nyfikenhet och förundran. Bilderna besitter en kuslig realism som utmanar traditionella föreställningar om autenticitet i konsten. Hur skiljer vi på det äkta och det falska? Spelar det någon roll vad som är autentiskt?

Med AI till sitt förfogande är konstnärer inte längre bundna av verklighetens begränsningar. Istället utnyttjar de kraften hos algoritmer för att utforska och tänja på nya gränser för kreativitet och för vad som är möjligt inom konsten. När du sett "Blossoms of the Mind", hoppas vi att du tar med dig en nyvunnen uppskattning för skärningspunkten mellan konst och teknik.

Följ med på en extraordinär utforskning av fantasin, låt dessa föreställda blommors skönhet dröja kvar i sinnet och reflektera över ständigt föränderliga konstnärliga uttryck.

Om konstnären

Krafts verk är både spännande och relevanta för dagens samhälle. Hennes konst berör temat klimatförändringar och falsk verklighet och utgör i slutändan en hyllning till naturens mångfald och motståndskraft. Läs mer om konstnären på brandykraft.com


Senast uppdaterad: 2024-05-22 11:14