Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Blossoms of the Mind

Utställning Blossoms of the mind

Vernissage 9 maj. Utställning 9 maj - 8 juni.

Vi välkomnar konstnären Brandy Kraft tillbaka som nu skapat ännu en fantastisk utställning som du kan uppleva i Göteborgs botaniska trädgårds galleri - Floras rike!

Vernissage 9 maj kl 17:00 - 18:00.
Utställning 9 maj - 8 juni.
Fri entré. Galleri Floras rike kommer du till via vårt Besökscentrum i entrén

"Blossoms of the Mind" är en utställning som utmanar din verklighetsuppfattning genom skönheten hos föreställda blommor. I denna unika showcase inbjuder vi dig att begrunda gränser mellan det verkliga och det artificiella, utforska den transformativa kraften hos AI i konstens rike.
När du kommer in i utställningslokalen möts du av en hisnande uppvisning av blommor! Men ta en närmare titt - dessa blommor plockas inte från någon jordisk trädgård. Istället är de produkter av artificiell intelligens, noggrant utformade för att härma naturens prakt.

Genom AI-genererade fotografier och 3D-utskrivna skulpturer presenteras en fängslande blandning av teknik och konst. När du vandrar bland blommorna, tillåt dig själv att ifrågasätta vad du uppfattar. Hur skiljer du på det äkta och det falska? Linjerna suddas ut, de AI-genererade bilderna besitter en kuslig realism som utmanar traditionella föreställningar om autenticitet i konsten. Förbered dig på att bli förtrollad när du förundras över mångfalden av former och färger. Från exotiska hybrider till fantastiska skapelser, varje blomma inbjuder dig att fördjupa dig i en värld av fantasi. Låt dina sinnen fängslas och känn förundran och nyfikenhet.
Med AI till sitt förfogande är artister inte längre bundna av verklighetens begränsningar. Istället utnyttjar de kraften hos algoritmer för att utforska och tänja på nya gränser för kreativitet och för vad som är möjligt i det konstnärliga riket.

Genom denna okonventionella presentation inbjuder vi dig att ompröva sätten där konst kan upplevas och uppskattas. När du avslutar din resa genom "Blossoms of the Mind", hoppas vi att du åker med en nyvunnen uppskattning för skärningspunkten mellan konst och teknik. Låt skönheten av dessa föreställda blommor hänga kvar i ditt sinne, reflektera över ständigt föränderliga landskap av konstnärliga uttryck. Följ med på denna extraordinära utforskning av fantasin.

Läs mer om konstnären på brandykraft.com


Senast uppdaterad: 2024-03-18 07:44