Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Barnens upptäcktsfärd

broschyr barnens upptäcktsfärd

Gå på upptäcktsfärd i Botaniska med en broschyr full av utmaningar för hela familjen. Vad hittar du för djur och växter? Vilken växt var bäst? Kan du dessutom hitta skatten som finns gömd någonstans i trädgården?

En upptäcktsfärd för familjen

Barnens upptäcktsfärd är ett sätt att upptäcka trädgården. I broschyren finns platser beskrivna som kan utforskas av stora och små. För att hitta och upptäcka allt kan det vara bra att besöka trädgården under de olika årstiderna. Det finns alltid något att se! 

Broschyren är gratis och finns att hämta i vårt besökscentrum Floras rike eller i växthusentrén.

Botaniska - ett levande museum

Botaniska är som ett levande museum. Var noga med att inte skada eller plocka våra växter eller klättra i träden, men upptäck och undersök gärna olika växters doft, färg och form. Hitta platser som annars är dolda och leta efter spåren som olika djur lämnat i naturen. 

Skattjakten

Det finns även instruktioner till en skattjakt i broschyren som du kan hitta gömd någonstans i trädgården. I skatten finns det några enkla uppgifter att utföra och en stämpel som du kan stämpla din broschyr med. Visar du upp stämpeln för personalen i vårt besökscentrum kan du även få en liten belöning!

Har du synpunkter, skulle skatten vara borta eller om innehåll i lådan fattas, kontakta gärna Karen Otto för tips. 


Senast uppdaterad: 2018-06-20 13:09