Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Aktuellt

Aktuellt i Botaniskas skolverksamhet

Helen Ekvall med skolklass

Botaniska har fått 900 000 kr från Formas för projektet ”Så vilda!".  Syftet med projektet är att engagera barn i deras närmiljö, ge dem verktyg att bidra till förändring, främja den biologiska mångfalden och sprida kunskapen om denna.

besökare på väg till växthusen

Botaniskas pedagoger har i uppdrag att nå alla barn i västra götaland, därför bussar Botaniska barnen till trädgården för att lära om växterna.

Sveriges unga akademi

Just gått ut åk. 2 eller 3 i gymnasiet och intresserad av att prova på forskarsommarskola? Ansök nu!

Come In

Pedagoger, forskare och de som är intresserade av grönområden för alla är välkomna att delta i en konferens i Polen 10-11 juni 2019!

Nyckelpigeförsöket

I Sverige finns mer än 60 olika arter av nyckelpigor. Forskare håller på att utveckla en app som ska kunna känna igen dessa arter.

mikroskop

Forskarmöten är Sveriges unga akademis sommarforskarskola där du får möta unga, ledande forskare inom olika fält, från fysik till musik.

The Schloss Dyck Foundation gav årets specialpris till Botaniskas pedagogiska verksamhet för sin variation och entusiastiska lärare.

Nu startar Botaniskas pedagoger ett nyhetsbrev om utomhuspedagogik.

Göteborgs botaniska trädgård är en del av EU-projektet Botanical Garden: Kom in! (VSTUPTE! KOM IN! WEJDŹ! GYERE BE ")!


Senast uppdaterad: 2019-06-27 09:51