Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Restaurangen har öppet onsd - sönd. Byggtrafik på huvudvägen vardagar, välj väg ovanför Spegeldammen och vidare upp i trädgården. Denna sträcka är tyvärr inte tillgänglighetsanpassad. Växthusen är stängda. Aktuell info ang. Covid19

Störningsinformation

Översiktsbild nya växthus

Under åren 2021 - 2026 kommer stora förändringar att ske i Botaniska. Nya växthus med besökscentrum ska byggas på samma plats som de gamla, ett mindre växthus byggs på åsen och de växter som måste flyttas bildar den nya anläggningen Nya Kulturträdgårdar. Stallet flyttas från sin nuvarande plats till Nya Kulturträdgårdar hösten 2021.

Arbeten av detta slag kan tyvärr inte ske utan att det orsakar vissa störningar för besökare i trädgården. Framförallt från huvudvägens början upp till centrala trädgården.

Aktuell information

Snart fyller Botaniska 100 år. För att stå starka i ytterligare 100 behöver vi förnya oss och bygga nytt, allt för att kunna fortsätta vårt arbete med och för biologisk mångfald på ett modernt och tillgängligt sätt.

Det kommer att bli riktigt bra men tyvärr kommer du som besökare att uppleva en del störningar innan det är färdigt.

Det kommer att bli trångt på huvudvägen de närmaste åren då besökare, vår personal och byggtrafik ska samsas där.

Vi vädjar till alla som kan att välja de vägar upp i trädgården som går ovanför Spegeldammen. Dessa vägar är grusade och har en lutning på drygt 15 % varför de kan vara svåra att använda om man är rullstolsburen. Om alla som kan använda alternativa vägar gör det, finns det mer plats på huvudvägen för den som måste använda den.

Tar man sig förbi denna flaskhals väntar den vackra Perennträdgården, den rofyllda Bambulunden, Smithska dalen, Klippträdgården och Japandalen. Ladda ner appen Botaniska och välj promenaden Vandra i det vilda.

Tidplan:

Lilla växthuset på åsen: 2021-2023
Nya Kulturträdgårdar: 2021-2023
Stora växthus med besökscentrum: 2023-2026

Läs mer om de nya växthusen


Senast uppdaterad: 2021-11-03 14:06