Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Covid-19

Tänk på att hålla avstånd till andra besökare och till vår personal. Välj gärna annan väg än huvudvägen. Respektera anvisningar i butik och restaurang. Tack för hjälpen.

Disa uniflora

I Botaniska trädgårdens orkidésamling intar Disa uniflora från Taffelberget vid Kapstaden i Sydafrika en särställning. Den anses mycket svårodlad, men Botaniska trädgården har haft fina exemplar sedan 1932.

I naturen hittas Disa uniflora i bäckkanter och på sluttande fukthedar. Det är miljöer som är svåra att efterlikna i odling.

Släktet Disa innehåller 99 arter jordorkidéer och flertalet hittar man i Sydafrika. Disa uniflora växer på ett litet område i sydvästra Kapprovinsen. Efter att ha varit på väg att utrotas av samlare från världens alla hörn, fridlystes den tidigt, återhämtade sig och är idag inte längre hotad av utrotning.

Botaniska trädgårdens samling av Disa uniflora hittar du i växthusens Disahus där de blommar med sin utsökta röda färg under juli och augusti.


Senast uppdaterad: 2017-11-29 12:23