Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Nya växthus i Botaniska

nya växthus i Botaniska

I snart 100 år har Botaniska trädgården i Göteborg varit en verksamhet i ständig utveckling. Idag är trädgården en betydelsefull infrastruktur för forskning, här undervisas regionens barn om naturen och här kan man njuta av växter från jordens alla hörn i vackert komponerade trädgårdsrum. Nu tar vi nästa steg in i framtiden och bygger nya växthus där kommande generationer ska lära sig om, och fascineras av, världens biologiska mångfald.

På grund av allt förarbete som krävs inför bygget av nya växthus och evakuering av växter från de nuvarande, kommer Botaniska växthus att vara stängda tills nya finns på plats 2027.

De nya växthusen byggs i etapper där första delen byggs på åsen mittemot nuvarande växthus och den större delen på nuvarande plats.

Växthuset på åsen kommer att visa upp alpina växter, i stenblock av kalktuff som flyttas från nuvarande växthus. Även lökträdgården, som visar upp delar av Botaniskas unika samling av lök- och knölväxter, får sin nya placering på åsen.

Växthus på åsen

Botaniska ägs av Västra Götalandsregionen och det är regionens fastighetsförvaltning, Västfastigheter, som äger och bygger de nya växthusen.

Tidplan:
Åsen - 2021 - 2023
Stora växthuset - 2023 - 2027

Läs mer


Senast uppdaterad: 2024-05-20 11:51