Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

På grund av ökad smittspridning är Botaniskas växthus stängda tills vidare. The greenhouses are closed due to corona virus. Restaurangen har öppet ons-sön kl 11 - 16

Nya växthus i Botaniska

Tulpan i lökträdgården

I snart 100 år har Botaniska trädgården i Göteborg varit en verksamhet i ständig utveckling. Idag är trädgården en betydelsefull infrastruktur för forskning, här undervisas regionens barn om naturen och här kan man njuta av växter från jordens alla hörn i vackert komponerade trädgårdsrum. Nu tar vi nästa steg in i framtiden och bygger nya växthus där kommande generationer ska lära sig om, och fascineras av, världens biologiska mångfald.

De nya växthusen byggs i etapper där första delen byggs på åsen mittemot nuvarande växthus och den större delen på nuvarande plats.

För att bereda plats åt det mindre huset på åsen togs ett antal träd ner på platsen i februari 2021.

Växthuset på åsen kommer att visa upp alpina växter, i stenblock av kalktuff som flyttas från nuvarande växthus. Även lökträdgården, som visar upp delar av Botaniskas unika samling av lök- och knölväxter, får sin nya placering på åsen.

Botaniska ägs av Västra Götalandsregionen och det är regionens fastighetsbolag, Västfastigheter, som äger och bygger de nya växthusen.

Tidplan:
Åsen - 2021 - 2023
Stora växthuset - 2023 - 2026

Läs mer


Senast uppdaterad: 2021-02-23 11:17