Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Följ årets skiftningar i Botaniska tillsammans med trädgårdsmästare Anders Stålhand och botanist Åsa Krüger. Tillsammans går ni på upptäcktsfärd i en trädgård full av sällsynta växter, vilda ätliga blad, hårt trädgårdsarbete, historier och forskning.

Bakom kulisserna i Botaniska

I varje avsnitt får du träffa någon av medarbetarna som delar med sig av sina specialistkunskaper – hur man rensar fröer som ett proffs, skapar trivsamma rum eller skiljer en äppelsort från en annan. Programledarna ger praktiska tips som du kan använda i din egen trädgård och svarar på kluriga växtfrågor. Häng med till Botaniskas skattkammare!

  • Åsa Krüger har arbetat som botanist i Botaniska sedan 2015. En av hennes huvuduppgifter är att vetenskapligt ansvara för växtsamlingarna i de varma växthusen. Att vara botanist i Göteborgs botaniska är hennes drömjobb.
  • Anders Stålhand är trädgårdsmästare i Botaniska sedan 2014. Känner du igen honom är det antagligen för att han var trädgårdsmästare i programmet Äntligen Hemma i TV4. Han är också en av experterna som regelbundet skriver i Allt om Trädgård.

Prenumerera

Lyssna på tidigare avsnitt och prenumerera på Botaniska trädgårdspodden via 

Podden sponsras av


Senast uppdaterad: 2019-03-08 17:47