Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet Hoppa till chatbot

Följ årets skiftningar i Botaniska tillsammans med botanisterna Stina Weststrand och Åsa Krüger. Tillsammans går vi på upptäcktsfärd i en trädgård full av sällsynta växter, vilda ätliga blad, hårt trädgårdsarbete, historier och forskning.

Bakom kulisserna i Botaniska

Programledarna diskuterar högt och lågt kring botanik, vetenskap och kulturhistoria. I podden får du också träffa våra medarbetare som delar med sig av sina specialistkunskaper – hur man rensar fröer som ett proffs, skapar trivsamma rum eller skiljer en äppelsort från en annan. Häng med till Botaniskas skattkammare!

Åsa Krüger har arbetat som botanist i Botaniska sedan 2015. En av hennes huvuduppgifter är att vetenskapligt ansvara för växtsamlingarna i de varma växthusen. Att vara botanist i Göteborgs botaniska trädgård är hennes drömjobb.

Stina Weststrand är sedan 2017 botanist i Botaniska och har det vetenskapliga ansvaret för stora delar av trädgårdens växtmaterial från norra halvklotet. Många av dessa växter kan du se i klippträdgården och i växthusens kallare delar. Ett av hennes specialintressen är ormbunkar.

Prenumerera

Lyssna på tidigare avsnitt och prenumerera på Botaniska trädgårdspodden via 

Podden sponsras av

Botaniskas vänner logotyp


Senast uppdaterad: 2021-04-06 08:42