Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hundförbud råder i trädgården denna tid på året. På grund av ökad smittspridning är Botaniskas växthus stängda tills vidare. Restaurangen har öppet tisd-sönd. Tung trafik på huvudvägen vardagar, välj helst annan väg. 

Följ årets skiftningar i Botaniska tillsammans med botanisterna Stina Weststrand och Åsa Krüger. Tillsammans går vi på upptäcktsfärd i en trädgård full av sällsynta växter, vilda ätliga blad, hårt trädgårdsarbete, historier och forskning.

Bakom kulisserna i Botaniska

Programledarna diskuterar högt och lågt kring botanik, vetenskap och kulturhistoria. I podden får du också träffa våra medarbetare som delar med sig av sina specialistkunskaper – hur man rensar fröer som ett proffs, skapar trivsamma rum eller skiljer en äppelsort från en annan. Häng med till Botaniskas skattkammare!

Åsa Krüger har arbetat som botanist i Botaniska sedan 2015. En av hennes huvuduppgifter är att vetenskapligt ansvara för växtsamlingarna i de varma växthusen. Att vara botanist i Göteborgs botaniska trädgård är hennes drömjobb.

Stina Weststrand är sedan 2017 botanist i Botaniska och har det vetenskapliga ansvaret för stora delar av trädgårdens växtmaterial från norra halvklotet. Många av dessa växter kan du se i klippträdgården och i växthusens kallare delar. Ett av hennes specialintressen är ormbunkar.

Prenumerera

Lyssna på tidigare avsnitt och prenumerera på Botaniska trädgårdspodden via 

Podden sponsras av

Botaniskas vänner logotyp


Senast uppdaterad: 2021-04-06 08:42