Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hundförbud råder i trädgården denna tid på året. På grund av covid är Botaniskas växthus stängda tills vidare. Restaurangen har öppet tisd-sönd. Tung trafik på huvudvägen vardagar, välj helst annan väg. 
Entréavgift 20 kr, tack för att du bidrar. Swish Nr 123 137 1368

Göteborgs centrum för globala biodiversitetsstudier, GGBC

  • En bild som ligger i bildspelet
    Bild 1 av 3
  • En bild som ligger i bildspelet
    Bild 2 av 3
  • En bild som ligger i bildspelet
    Bild 3 av 3

Från slemsvampar till valhajar och mycket små molekyler till tropiska ekosystem – på vår jord finns ett fascinerande stort antal livsformer som gemensamt kallas biologisk mångfald. Mångfalden är omfattande och spännande men försvinner så snabbt att vi måste agera nu om vi vill utforska och förstå dess komplexitet.

Göteborgs centrum för globala biodiversitetsstudier vill samla forskarna och allmänheten för att skapa ökad förståelse och uppskattning för naturen omkring oss. Verksamheten bygger på fyra pelare: upptäcka, lära sig, utforska och skydda.

Botaniska trädgården är en av tretton partners i centret som har sitt säte vid Göteborgs universitet. Centret och dess samarbetspartner strävar efter att länka samman forskare, beslutsfattare och allmänhet kring biologisk mångfald samt att utöka och vidareutveckla forskningen om biologisk mångfald.

Läs mer om GGBC

Besök Gothenburg Global Biodiversity Centres webbplats och läs mer om centret.

Senast uppdaterad: 2017-01-23 15:26