Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

USA 2018

 • vattenfall
  Bild 1 av 6
 • växt i USA
  Bild 2 av 6
 • Johan Nilsson och magnolia
  Bild 3 av 6
 • vy över skog
  Bild 4 av 6
 • växt från USA
  Bild 5 av 6
 • skogsvy
  Bild 6 av 6

Under första halvan av juni 2018 reste botaniskas trädgårdsmästare Johan Nilson runt i Appalacherna i östra USA för att botanisera och samla växtmaterial till trädgårdens samlingar. 

Tillsammans med Peter Zale, en kollega från Longwood Gardens i Philadelphia, USA, var målet med resan att studera Appalachernas rika lundflora och att samla intressanta arter till våra samlingar. Resan gick genom delstaterna New Jersey, Pennsylvania, Ohio, Kentucky, Tennessee, Georgia, South Carolina, North Carolina och Virginia. 

Bergskedjan Appalacherna sträcker sig genom östra USA, från Georgia i söder upp till New York i norr. Bergskedjans blandskogar är bland de äldsta i världen och oerhört artrika. Inte mindre än 30 arter av träd kan förekomma på en och samma lokal och örtfloran är ännu rikare. Många av våra klassiska lundväxter, så som treblad (Trillium spp.), sorgklockor (Uvularia spp.), hundtandsliljor (Erythronium spp.), kommer härifrån. Resultatet från resan finns nu att beskåda i Klippträdgården och i Bambulunden.  


Senast uppdaterad: 2023-10-17 09:47