Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ruccola

  • Ruccola odlas som vanlig plocksallat och skördas som späda blad.
  • De gamla grekerna odlade ruccola för minst 2 000 år sedan. Den växer vilt i Italien, Spanien och Frankrike och är släkt med senapsväxterna.
  • Rucola kan sås utomhus så snart frostrisken är över och jorden kan bearbetas. Den trivs i en soligt eller halvskuggigt läge.
  • Ruccola innehåller vitamin A, C och K precis som många andra grönbladiga grönsaker. Vitamin A behöver kroppen för bland annat synen och huden. Vitamin C behöver kroppen för bland annat huden och immunförsvaret och vitamin K är bra för skelettet och blodet.
  • De gamla grekerna tyckte att ruccola var bra för magen.
  • Ruccola har en pepprig smak. Den peppriga smaken är god i sallader, på pizza och i många maträtter.
  • Ruccola heter rocket på engelska. På svenska heter den salladssenap. Ruccola är det italienska namnet.

Senast uppdaterad: 2019-11-28 16:00