Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Bakom kulisserna i Botaniska

Programledarna diskuterar högt och lågt kring botanik, vetenskap och kulturhistoria. I podden får du också träffa våra medarbetare som delar med sig av sina specialistkunskaper – hur man rensar fröer som ett proffs, skapar trivsamma trädgårdsrum eller beskär ett träd. Häng med till Botaniskas skattkammare!

Trädgårdspoddens värdar

Åsa Krüger har arbetat som botanist i Botaniska sedan 2015. En av hennes huvuduppgifter är att vetenskapligt ansvara för växtsamlingarna i de varma växthusen. Att vara botanist i Göteborgs botaniska trädgård är hennes drömjobb.

Stina Weststrand är sedan 2017 botanist i Botaniska och har det vetenskapliga ansvaret för stora delar av trädgårdens växtmaterial från norra halvklotet. Många av dessa växter kan du se i klippträdgården och i växthusens kallare delar. Ett av hennes specialintressen är ormbunkar.

Podden sponsras av

Botaniskas vänner logotyp


Senast uppdaterad: 2023-11-06 14:47