Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hundförbud t.om. 30/9. Växthusen är stängda och ska rivas. Nya står klara 2027 Läs mer

Bakom kulisserna i Botaniska

Programledarna diskuterar högt och lågt kring botanik, vetenskap och kulturhistoria. I podden får du också träffa våra medarbetare som delar med sig av sina specialistkunskaper – hur man rensar fröer som ett proffs, skapar trivsamma trädgårdsrum eller beskär ett träd. Häng med till Botaniskas skattkammare!

Trädgårdspoddens värdar

Åsa Krüger har arbetat som botanist i Botaniska sedan 2015. En av hennes huvuduppgifter är att vetenskapligt ansvara för växtsamlingarna i de varma växthusen. Att vara botanist i Göteborgs botaniska trädgård är hennes drömjobb.

Stina Weststrand är sedan 2017 botanist i Botaniska och har det vetenskapliga ansvaret för stora delar av trädgårdens växtmaterial från norra halvklotet. Många av dessa växter kan du se i klippträdgården och i växthusens kallare delar. Ett av hennes specialintressen är ormbunkar.

Podden sponsras av

Botaniskas vänner logotyp

Trädgårdspodden

Stina Weststrand och Åsa Krüger tar dig med bakom kulisserna i Botaniskas magiska trädgård.


Senast uppdaterad: 2021-09-01 10:28