Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Restaurangen har öppet onsd - sönd. Byggtrafik på huvudvägen vardagar, välj väg ovanför Spegeldammen och vidare upp i trädgården. Denna sträcka är tyvärr inte tillgänglighetsanpassad. Växthusen är stängda. Aktuell info ang. Covid19

Hälsostigen

Par på bro i Rhododendrondalen

Turen är 1,5 km och tar ca 45 minuter till fots.

Kan naturen göra dig frisk? Så enkelt är det förstås inte alltid. Men både gammal erfarenhet och modern vetenskap visar att natur och trädgård kan ha stor betydelse för vår förmåga till återhämtning.

Den här guiden är framtagen av Gröna Rehab, som i Botaniska trädgårdens regi, hjälper anställda i Västra Götalandsregionen som har eller är i riskzonen för en stressrelaterad sjukdom eller depression att komma tillbaka till arbetslivet.

Vid varje stopp berättas kort något om naturens betydelse för vår hälsa. Sedan följer en avspänningsövning som hjälper dig att varva ner. Övningarna är inlästa av Gröna Rehabs sjukgymnast Lars Nilsson.


Senast uppdaterad: 2017-02-02 11:41