Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hundförbud råder i trädgården denna tid på året. På grund av covid är Botaniskas växthus stängda tills vidare. Restaurangen har öppet tisd-sönd. Tung trafik på huvudvägen vardagar, välj helst annan väg. 
Entréavgift 20 kr, tack för att du bidrar. Swish Nr 123 137 1368

Hälsostigen

Par på bro i Rhododendrondalen

Turen är 1,5 km och tar ca 45 minuter till fots.

Kan naturen göra dig frisk? Så enkelt är det förstås inte alltid. Men både gammal erfarenhet och modern vetenskap visar att natur och trädgård kan ha stor betydelse för vår förmåga till återhämtning.

Den här guiden är framtagen av Gröna Rehab, som i Botaniska trädgårdens regi, hjälper anställda i Västra Götalandsregionen som har eller är i riskzonen för en stressrelaterad sjukdom eller depression att komma tillbaka till arbetslivet.

Vid varje stopp berättas kort något om naturens betydelse för vår hälsa. Sedan följer en avspänningsövning som hjälper dig att varva ner. Övningarna är inlästa av Gröna Rehabs sjukgymnast Lars Nilsson.


Senast uppdaterad: 2017-02-02 11:41