Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Torka örter

Torkade örter kan användas till mycket, allt från matlagning till olika lekar för att träna luktsinnet.

Vilka örter ska man välja?

Örter som passar bra att torka är t ex oregano, timjan, rosmarin, salvia, mynta, dragon och citronmeliss.

Gör såhär

  • Ta hela kvistar och häng upp i små knippen i rumstemperatur. Se till att det är ganska luftigt mellan knippena.
  • Hela örter eller lösa blad kan även bredas ut på tyg eller papper i ett mörkt och luftigt rum.
  • Man kan även torka i ugn. Max 50 grader med luckan på glänt annars kan fukt och eteriska oljor avdunsta för fort och då blir det mindre doft och smak kvar i den torkade örten. Vänd på bladen då och då så att de torkar jämnt.
  • Förvara de torkade örterna torrt och mörkt.

Senast uppdaterad: 2019-11-25 08:29