Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Ruccola

  • Ruccola odlas som vanlig plocksallat och skördas som späda blad.
  • De gamla grekerna odlade ruccola för minst 2 000 år sedan. Den växer vilt i Italien, Spanien och Frankrike och är släkt med senapsväxterna.
  • Rucola kan sås utomhus så snart frostrisken är över och jorden kan bearbetas. Den trivs i en soligt eller halvskuggigt läge.
  • Ruccola innehåller vitamin A, C och K precis som många andra grönbladiga grönsaker. Vitamin A behöver kroppen för bland annat synen och huden. Vitamin C behöver kroppen för bland annat huden och immunförsvaret och vitamin K är bra för skelettet och blodet.
  • De gamla grekerna tyckte att ruccola var bra för magen.
  • Ruccola har en pepprig smak. Den peppriga smaken är god i sallader, på pizza och i många maträtter.
  • Ruccola heter rocket på engelska. På svenska heter den salladssenap. Ruccola är det italienska namnet.

Senast uppdaterad: 2019-11-28 16:00