Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Alexandre Antonelli ny ledamot i Sveriges unga akademi

Alexandre Antonelli, vetenskaplig intendent vid Botaniska trädgården och professor i systematik och biodiversitet vid Göteborgs universitet, är en av åtta framstående unga forskare som har valts in i Sveriges unga akademi.

Alexandre Antonelli forskar om biogeografi, ett ämne inom biologi som undersöker hur klimat, miljö och geografi påverkar den biologiska mångfalden. Genom att undersöka hur olika arter och miljöer påverkats av tidigare perioder av global uppvärmning och andra drastiska händelser, som meteoriten som dödade alla dinosaurier förutom fåglarna, försöker han och hans forskarteam förstå vilka egenskaper som kännetecknar vinnare och förlorare.

Sveriges unga akademi är ett oberoende, tvärvetenskapligt forum för några av de mest framstående unga forskarna i Sverige inom alla ämnesområden. Tvärvetenskapliga aktiviteter, utåtriktad verksamhet och forskningspolitik är akademins kärnverksamhet.

- Genom att bli ledamot i Sveriges unga akademi hoppas jag kunna diskutera konkreta frågor som jag ofta gått och grubblat på men som jag inte haft en bra arena att jobba vidare med, eller fått tillräckligt gehör för, säger Alexandre Antonelli om att ha blivit invald som ledamot.

Läs pressmeddelandet från Sveriges unga akademi
Läs mer om Alexandre Antonelli vid Sveriges unga akademi
Läs mer om Sveriges unga akademi

Alexandre Antonelli

Alexandre Antonelli

Director of Science
Royal Botanic Gardens Kew

Kontakt: alexandre.antonelli@bioenv.gu.se
Webbsida: The Antonelli Lab


Senast uppdaterad: 2017-03-02 11:47