Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Samlingar & Forskning

Forskning och utveckling är en viktig del av Botaniskas verksamhet. Här undersöks växternas mångfald, släktskap och utveckling. Naturens och trädgårdens betydelse för vår hälsa är ett annat tema. Dessutom arbetar vi med att bevara utrotningshotade arter och utveckla trädgårdsodlingen.

 

Forskning

Forskning är en viktig del av Botaniskas verksamhet, som växters mångfald, släktskap, utveckling och betydelse för människan.

Samlingar

Levande växter med känt ursprung är mycket värdefulla när växter ska beskrivas och olika arters egenskaper utforskas.

Kamelia

Sök i Garden Explorer

Sök efter specifika arter i trädgården. För att hitta dem söker du på vetenskapligt eller svenskt namn.

GGBC

Göteborgs centrum för globala biodiversitetssstudier samlar forskare och allmänhet för ökad förståelse och uppskattning för naturen omkring oss.

Forskningsnyheter från Botaniska

  • luftföroreningsmätstation i granplantering vid väg

    Den som vill veta mer om hur halten luftföroreningar avtar med avståndet från en väg i en granplantering har spännande läsning att se fram emot!

  • stadsträd vid hållplats i stadsmiljö

    Nu finns en nypublicerad vetenskaplig artikel där betydelsen att få en ordentlig etablering av träd belyses för vikten att få dem klimatneutrala. Vid inköp av träd har de alla ett negativt klimatavtryck.

  • Mats inuti trädstam

    2022 åker Botaniskas forskningschef, Mats Havström, på en expedition till Brasilien för att vara med och etablera en forskningsstation mitt i regnskogen.


Senast uppdaterad: 2017-01-19 14:54