Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

På grund av ökad smittspridning är Botaniskas växthus stängda tills vidare. The greenhouses are closed due to corona virus. Restaurangen har avvikande öppettider fr.om. 23/12. Läs mer 
När restaurangen har stängt finns en foodtruck i entrén

Arena Botaniska

nallepicknick

Botaniska trädgården har alltid varit en arena för konst, musik och teater. Vi välkomnar alla som vill använda trädgården för arrangemang som ligger i linje med vår egen verksamhet och kärnvärden.

Om vi kommer överens om ett samarbete hjälper vi till med marknadsföring genom våra egna kanaler. Däremot kan vi inte vara finansiär eller projektägare. Kontakta oss gärna med förslag och idéer på vad du vill göra i Botaniska trädgården.

Utställningar

När vi inte själva anordnar botaniska utställningar i Växthusen upplåter vi utställningsrummet för externa utställningar. Det kan vara konst eller utställningar om natur och miljö.

Kurser

Vi samarbetar med Studiefrämjandet som gärna tar emot förslag på kurser att förlägga i Botaniska trädgården. Genom Studiefrämjandet samarbetar vi också med flera organisationer inom områden som natur och hälsa. 

Övriga samarbeten

Vi samarbetar med en rad trädgårdssällskap och föreningar som förlägger medlemsmöten och aktiviteter i trädgården. Västsvenska och Svenska Orkidésällskapet, Västsvenska kaktus- och suckulentsällskapet, Örtasällskapet och Västsvenska Rhododendronsällskapet är ett par exempel.

Lokaler

Botaniska trädgården har tyvärr inga lokaler att hyra ut. Vid vissa samarbeten kan en enklare lokal utan teknik erbjudas.

Kommersiella aktörer

Vill du använda Botaniska trädgården för företagsevent, filminspelningar, reklamfotografering etc kan du kontakta oss för prisuppgifter.


Senast uppdaterad: 2017-02-13 11:28