Träd på papper

Träd i skog

Fotoutställning av Bengt Olof Johansson. Floras Rike 28 mars - 1 maj. Vernissage 28 mars kl. 15-18

Träd på papper är den första utställningen konstnären Bengt Olof Johansson gör i Göteborg sedan 2007. Han har genom åren gjort 120 utställningar i olika länder och även varit professor på Konsthögskolan Valand och chef för Kalmar konstmuseum.

 Utställningen består av en serie fotografier tagna på platser som konstnären passerat de senaste åren. De är tagna i stundens ingivelse, frontalt och i ögonhöjd, som när man möter en vän. Titeln Träd på papper  är en tautologi då pappret bilderna är printade på till största delen består av trä.

Bengt Olof  Johansson säger själv så här om sin utställning:

”Att visa fotografier på träd just i en botanisk trädgård ter sig nästan överdrivet självklart. I kraft av denna självklarhet friläggs och öppnas bilderna för andra läsningar än en enkel registrering av tid, plats och art. Avsikten med bilderna är inte i första hand att redovisa att dessa träd finns. Det handlar snarare om samspelet mellan bild, illusion och dig som ser utställningen. Kort sagt om den subjektiva verkligheten, om möjligheten att samtidigt befinna sig i det yttre och det inre, till trots mot fotografiets envisa insisterande på verklighetens utsida.”


Senast uppdaterad: 2018-05-01 20:04