Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Covid-19

Tänk på att hålla avstånd till andra besökare och till vår personal. Välj gärna annan väg än huvudvägen. Respektera anvisningar i butik och restaurang. Tack för hjälpen.

Svamparna i skogen

5 - 9 september i Stolpboden. I denna utställning lär du dig allt om skogens svampar.

Svamputställningen i Botaniska trädgården har blivit en tradition och som så många gånger förut är det Magnus Neuendorf som ansvarar för utställningen.

"Att gå på en utställning med riktiga svampar är det absolut bästa sättet att lära sig se skillnad på de olika arterna. Här kan man använda alla sina sinnen och känna, lukta och titta. Våra skogar är så rika på goda svampar och det är synd om man inte vågar plocka annat än kantareller och karljohan" säger Magnus Neuendorf.

För att den som är nybörjare ska känna sig trygg har Magnus en speciell avdelning i svamputställningen där ett tiotal lämpliga matsvampar för nybörjare exponeras med en grundlig beskrivning.

Svampexperterna Magnus Neuendorf och Robert Daun svarar på frågor kl 13 – 15. Stolpboden 5-9 sept. Utställningen är öppen kl 10 – 19. Fri entré.

Svampbestämning  varje måndag 19 augusti - 7 oktober. Växthusentrén.

Svampfärgning med Ann Bernhardtz-Heimer 8 september kl 12-16.

Föredrag om tryffel med Mikael Jeppsson 8 september.


Senast uppdaterad: 2019-09-10 15:04