Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Svampar

Roten 21-24 sept

Svamputställningen i Botaniska trädgården har blivit en tradition och som så många gånger förut är det Magnus Neuendorf som ansvarar för utställningen som i år är något mindre till omfång.

Svamputställningen är en del av Höstens skafferi i Botaniska

"Att gå på en utställning med riktiga svampar är det absolut bästa sättet att lära sig se skillnad på de olika arterna. Här kan man använda alla sina sinnen och känna, lukta och titta. Våra skogar är så rika på goda svampar och det är synd om man inte vågar plocka annat än kantareller och karljohan" säger Magnus Neuendorf.

För att den som är nybörjare ska känna sig trygg har Magnus en speciell avdelning i svamputställningen där ett tiotal lämpliga matsvampar för nybörjare exponeras med en grundlig beskrivning.

Svampexperterna Magnus Neuendorf och Robert Daun svarar på frågor kl 13 – 15. Roten 21-24 sept. Utställningen är öppen kl 10 – 16. Fri entré.


Senast uppdaterad: 2017-11-29 12:23