Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

På grund av ökad smittspridning är Botaniskas växthus stängda tills vidare. The greenhouses are closed due to corona virus. Restaurangen har öppet ons-sön kl 11 - 16

Utställningar

Äppelutställning med olika äpplesorter i korgar

Botaniska har en lång tradition av att förena trädgård och konst och varje år visar vi utställningar av konstnärer inom olika områden. Ibland gör vi också egna utställningar med botanisk inriktning. Vi samarbetar med Valands konstskola, Högskolan för design och konsthantverk, KV konstskola m.fl.. Våra utställningslokaler är Floras Rike (på butikens andra våning), Växthusens utställningshus och Stolpboden. Ibland är utställningarna också utomhus i trädgården. Hela entréområdet är också en utställning med nya motiv och teman varje år. Här skapar våra trädgårdsmästare med färger och former lökrabatter på våren och sommarblomsrabatter på sommaren. Ovanför Spegeldammen finns en motivrabatt där två olika motiv planteras varje år, ofta med anknytning till årets tema i trädgården.

Utställningar


Senast uppdaterad: 2017-09-06 11:32