Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Lyckans land

Konstverket LOOP

Lyckans land är den sista etappen i ett treårigt projekt som kulminerar i samband med Botaniskas 100 års jubileum 2023. Bilden visar konstverket LOOP av Eva Hild.

Konstnärer från Konstepidemin intar Botaniska trädgården 2021–2023, där konstverket Voljären är navet i en utställning som växer år efter år.
 
Voljären är gjord av Eric Langert och Per Petersson. I den kan man under 2023 sitta och omslutas av poesiuppläsning av poeterna Olivia Bergdahl och Lina Ekdahl.
 
Projektet är ett samarbete mellan Konstepidemin och Botaniska där trädgård och konst förenas genom arbete kring teman som berör eftertanke, lärande, hållbarhet, hälsa och biologisk mångfald.
 
Vernissage 21 maj 
 
𝗣𝗥𝗢𝗚𝗥𝗔𝗠
𝟭𝟰.𝟬𝟬 Samling vid entrén, intill verket Voljären.
 
Presentation av projektet Natur Kultur - Lyckans Land. Projektet är ett samarbete mellan Konstepidemin och Botaniska där trädgård och konst förenas genom arbete kring teman som berör eftertanke, lärande, hållbarhet, hälsa och biologisk mångfald.
 
𝟭𝟰.𝟭𝟬 Poesiuppläsning med Lina Ekdahl och Olivia Bergendahl
samt 3 verk från Du är här - 400 sånger om 400 platser i Göteborg med Lina Ekdahl, Isak Eld och Magnus Haglund.
 
Därefter vandrar vi ut i trädgården där konstnärerna själva Eric Langert, Eva Hild, och Bibbi Forsman presenterar sina verk.
 
Ytterligare ett verk av Peter Eccher kommer att tillkomma.
 
Utställningen pågår t.om 29 oktober

Om samarbetet

Tanken med samarbetet mellan Konstepidemin och Botaniska är att samverka men också utmana varandra, och att gästspela inom varandras områden, både geografiskt och innehållsmässigt. Ett utbyte där konst och trädgård kan samverka och skapa engagemang för den biologiska mångfalden.

Projketet ingår i jubileumsprogrammen för Göteborgs Stad 400 år och Botaniskas 100 år.

Ondskans blomma på Konstepidemin

Trädgårdsmästare Maria Sjöstedt från Göteborgs botaniska trädgård gästar Konstepidemin och skapar tillsammans med medlemmen Jill Lindström verket Ondskans blomma – en uppföljning, och samtidigt en motpol, till verket Voljären som växer fram ett stenkast bort i Botaniskas trädgårdar. Läs mer om Ondskans blomma.


Senast uppdaterad: 2023-05-16 15:29