Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Voljären 2023

voljären konst

Konstnärer från Konstepidemin intar Botaniska trädgården 2021–2023, där konstverket Voljären är navet i en utställning som växer år efter år. 14 maj - 16 oktober.

Verket är ett rum där tankar flyger fritt, fågeln som sinnebild för det fria, voljären som ett rum som både begränsar och ramar in. När man stiger in i verket omsluts man av en komposition av ljud och ljus.

Voljären är skapad av Per Petersson och Eric Langert.

Runt om i trädgården finns andra verk av Konstepidemins konstnärer.

Utställningen pågår maj-oktober 2023.

Om samarbetet

Tanken med samarbetet mellan Konstepidemin och Botaniska är att samverka men också utmana varandra, och att gästspela inom varandras områden, både geografiskt och innehållsmässigt. Ett utbyte där konst och trädgård kan samverka och skapa engagemang för den biologiska mångfalden.

Voljären är en del av ett treårigt samarbetsprojekt mellan Konstepidemin och Göteborgs botaniska trädgård och ingår i jubileumsprogrammen för Göteborgs Stad 400 år och Botaniskas 100 år.

Ondskans blomma på Konstepidemin

Trädgårdsmästare Maria Sjöstedt från Göteborgs botaniska trädgård gästar Konstepidemin och skapar tillsammans med medlemmen Jill Lindström verket Ondskans blomma – en uppföljning, och samtidigt en motpol, till verket Voljären som växer fram ett stenkast bort i Botaniskas trädgårdar. Läs mer om Ondskans blomma.


Senast uppdaterad: 2023-01-19 17:49