Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Restaurangen har nu öppet ons-sönd kl 11-17. Foodtruck finns i entrén må-ti.
Grävarbeten pågår längs huvudvägen och i perennträdgården under oktober.

Upptäck arboretet

Finnsmossen

INSTÄLLT. 25 oktober.

Lär känna Botaniskas stora samling av träd och deras spännande historia. 

Arboretum betyder trädsamling och är en del av trädgården som huvudsakligen ligger inom naturreservatet Änggårdsbergen. Det är en jorden-runt-tur bland tusentals träd och buskar med känt vildursprung. Så du kan nog räkna med att få bekanta dig med fler än 80 stycken...

Under dagen bjuds det på två vandringar tillsammans med Ciceron intendent Henrik Sjöman som ansvarar för Botaniskas träd och buskar. Henrik har du de senaste två åren kunnat höra i Odla med P1 där han är en av experterna. Han tar dig med till de asiatiska, europeiska och amerikanska delarna där du får veta mer om träden som växer där och hur vi skulle kunna använda dem i våra egna trädgårdar.

kl 11.00 - 12.30  och kl 13.30 - 15.00. Samling vid Japangrinden högst upp i trädgården. Följ huvudvägen till slutet, ca 900 m från entrén. Tar ca 15 minuter att gå.

Pris 50 kr. Biljett köps i butiken. Förhandsbokning rekommenderas på 010 - 473 77 77


Senast uppdaterad: 2020-09-14 15:57