Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hundförbud råder i trädgården denna tid på året. På grund av ökad smittspridning är Botaniskas växthus stängda tills vidare. Restaurangen har öppet tisd-sönd. Tung trafik på huvudvägen vardagar, välj helst annan väg. 

Svamparna i skogen

Svamparna i skogen

5 - 9 september i Stolpboden. I denna utställning lär du dig allt om skogens svampar.

Den årliga svamputställningen i Botaniska lockar varje år en stor och nyfiken publik. Det ökande ntresset bland unga människor att plocka svamp gör det extra roligt för oss att dela med oss av den kunskap som finns i Botaniska om vilka svampar man kan äta och inte, vilka som är goda och inte och vad man kan göra med det man har med sig hem från skogen.

Missa inte chansen att möta våra svampexperter. Och framförallt möjligheten att se, känna och lukta på riktiga svampar. Det är det absolut bästa sättet att skaffa sig mer kunskap om vilka svampar som är ätliga och inte.

Svampexperterna Magnus Neuendorf och Robert Daun svarar på frågor kl 13 – 15. Stolpboden 5-9 sept. Utställningen är öppen kl 10 – 19. Fri entré.

Svampbestämning  varje måndag 19 augusti - 7 oktober. Växthusentrén.

Svampfärgning med Ann Bernhardtz-Heimer 8 september kl 12-16.

Föredrag om tryffel med Mikael Jeppsson 8 september kl 15-16.


Senast uppdaterad: 2019-01-04 08:30