Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hundförbud råder i trädgården denna tid på året. På grund av ökad smittspridning är Botaniskas växthus stängda tills vidare. Restaurangen har öppet tisd-sönd. Tung trafik på huvudvägen vardagar, välj helst annan väg. 

Pumpakavalkad

27 oktober kl 11 - 15 invigning i Stolpboden


En utställning om och med pumpor

Pumpa är mer än lyktor till halloween. Det är god och bra mat också, och som botanisk trädgård intresserar vi oss naturligtvis också för dess ursprung. Kom och njut av Botaniskas pumpakavalkad där du kan lära dig mer om de olika sorter som finns i mataffären och i fröhyllan.

I utställningen får du veta pumpans botaniska historiska, du får lära dig vilka sortgrupper som är mest lättodlade i Sverige, ta del av odlings- och lagringtips, roliga recept m.m. Pumpa är en utmärkt grönsak som är både lättodlad och hållbar. De kan förvaras ”färska” i flera månader efter att de skördats på hösten. Därför är de perfekt vintermat för oss i Norden! 

Stolpboden 28 okt – 5 nov. 

Invigning lördag 27 oktober kl 11 - 15.


• 11 - 15 Kom och gör din egen halloweenpumpa med barnen (kostnad för pumpa 50 kr eller ta med din egen) 


• 11 – 15 Provsmakning av flera sorters matpumpa.


• 12 samt 14. Visning av utställningen Tony Johansson berättar om pumpor och squash och visar runt i pumpautställningen. Tony driver egen trädgårdsfirma och kanske är mest bekant från SVTs "Trädgårdskampen" där han vann förstapris 2015. Tony odlar jättepumpor själv och han vet vad man bör tänka på om man vill prova det och har bidragit med en bjässe till årets utställning.


• Garden Café AnyDay säljer pumpasoppa i utställningslokalen, Stolpboden. På menyn i restaurangen finns också olika bakverk och maträtter men pumpainslag under pumpakavalkaden.


• Butiken säljer matpumpor och prydnadspumpor samt annat pynt med 

Under höstlovet kan alla lediga barn göra pumpalyktor tillsammans med Botaniskas pedagoger. Obligatorisk anmälan. Läs mer


Senast uppdaterad: 2017-11-02 09:04