Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Örtagårdens dag

örtagården

4 augusti. Vi firar Örtens dag med Örtasällskapet.

I Botaniskas Örtagård odlas örtkryddor och medicinalväxter, många av dem med en fascinerande kulturhistoria. En örtagård var dåtidens apotek och först långt senare började man använda örter för att smaksätta maten. Under Örtagårdens dag har du chansen att lära dig mer då Svenska Örtasällskapet guidar i Örtagården och berättar om hälsobringande örter. 

Guidning kl 11.30 och kl 13.00.

 Du får också lära dig mer om Kvinnor och örter och deras betydelse genom tiderna, och vad kan vi lära av Örternas namn.  Sällskapet visar en liten utställning om örter och deras användningsområden.

 Årets ört presenteras och du får veta mer om vad den kan användas till.  Personal från Botaniska finns på plats och berättar om skötsel och odling av intressanta medicinalväxter. Butiken har kryddor till försäljning och Örtasällskapet säljer egenodlade örter.

Röhsska muséet finns på plats och berättar om lusthuset från 1700-talet kl 13-15.

 Plats: Örtagården. Tid: Lördagen den 4 augusti klockan 11-15. Evenemanget är kostnadsfritt 

 Arrangemanget är en del av projektet Surrande parker som är ett samarbete mellan park‐ och trädgårdsnätverket Swedish Gardens och föreningen Svenska Bin för att sprida kunskap om den livsviktiga pollineringen.

Läs mer om Svenska Örtasällskapet


Senast uppdaterad: 2018-08-04 23:04