Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Restaurangen har öppet onsd - sönd. Byggtrafik på huvudvägen vardagar, välj väg ovanför Spegeldammen och vidare upp i trädgården. Denna sträcka är tyvärr inte tillgänglighetsanpassad. Växthusen är stängda. Aktuell info ang. Covid19

Konstepidemin intar Botaniska

Voljär

Under många år har tankar om ett samarbete mellan Botaniska trädgården och Konstepidemin funnits. Nu är det dags! Utställningarna utomhus pågår 4 juni - 31 oktober. I Floras Rike året ut.

Den bärande idén i samarbetet är ett utbyte där konst och trädgård kan samverka och väcka intresse och skapa engagemang för den biologiska mångfalden. Tanken är att samverka men också utmana varandra och att gästspela inom varandras områden, både geografiskt och innehållsmässigt. Projektet kommer att pågå under 2021 och 2022 och kulminera i samband med Botaniskas 100 års jubileum 2023.

På Konstepidemin verkar 130 konstnärer inom olika discipliner, musik, konst, teater, dans, litteratur m.fl  Botaniska trädgården har trädgårdsmästare och botanister som arbetar med vetenskap och hortikultur, hälsa och undervisning.

Programmet speglar olika konstarter som både roar och oroar, liksom naturen kan vara en källa till både glädje och sorg. Programmets olika delar riktar sig till både unga som äldre, svenskar som andra nationaliteter. Både under 2021 och 2023 kommer projektet att ingå i GIBCA Extended genom Konstepidemin.

2021 Voljären 

Ett rum där tankar flyger fritt. Fågeln som sinnebild för det fria, voljären som ett rum som både begränsar och ramar in.

Ett verk av Per Petersson, skulptör, Anna Gustavsson, kompositör, Johannes Lundberg, ljuddesigner, Eric Langert, projektledare.

Ytterligare konstnärliga satelliter i trädgården:

Åminnelse

Ewa Brodin, konstnär, Marie Holmgren, konstnär, Anna Gustavsson, kompositör.

Shuffle

Ollio, konstnär, Jon Jovan Rundgren, konstnär.

Spira

Sanna Lindholm, konstnär.

Kurtis i lusthus

Evalena Jönsson Lunde, kostymör/maskör, konstnär.

karta konstutställning

2022 Lyckans land

Ett samarbete mellan konstnär och en trädgårdsmästare som hyllar det egna odlandet.  Under sommarhalvåret 2022 kommer olika programpunkter att anordnas med föreställningar, föreläsningar, visningar, uppläsningar med anknytning till konst och trädgård att ske med fokus på kultur och odling.

2023 Ondskans blomma  

Här presenteras de nya konstträdgården Ondskans blomma på Konstepidemin, ett samarbete mellan trädgårdsmästare Maria Sjöstedt och konstnären Jill Lindström

Projektet kommer att vara en del av jubileumsprogrammen för Göteborgs Stad 400 år och Botaniskas 100 år. Det speglar historia, kunskapsutveckling, biologisk mångfald och konstens närvaro i våra gemensamma rum. Tillkommer gör också 4 nya satelliter, två på Konstepidemin och två på Botaniska, varav en internationell med anknytning till Gibca.


Senast uppdaterad: 2021-09-23 08:17