Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hundförbud råder i trädgården denna tid på året. På grund av ökad smittspridning är Botaniskas växthus stängda tills vidare. Restaurangen har öppet tisd-sönd. Tung trafik på huvudvägen vardagar, välj helst annan väg. 

Frö- och sticklingsbyte

inställt evenemang

INSTÄLLD. Evenemanget är tyvärr inställt.

INSTÄLLD. Evenemanget är tyvärr inställt.

Dags för en ny odlingssäsong. Får du alltid halvfulla fröpåsar kvar varje vår? Kom och byt dem mot andras på Botaniskas fröbytardag! Du kan även byta rotade sticklingar och få nya spännande växter med dig hem.

Som en aktivitet i vårt projekt Så vilda!! kan du också få göra din egen fröbomb för att sprida biologisk mångfald och ge mat åt de viktiga pollinatörerna. Aktiviteten är i Södra halvklotet klockan 12-15.

Under fröbytet kan du också träffa representanter ifrån Studiefrämjandet, Tillsammansodlingen i Mölndal samt Afrikagruppernna som säljer fina frökort.

OBS: Inlämning av rotade sticklingar kl. 12–13 (i utbyte får du polletter)

Trädgårdsmästare finns på plats för att berätta hur du tar sticklingar och hur du lyckas med din sådd. Vi delar ut recept på Botaniskas egna jordblandningar och bidrar med roliga fröer till fröbytet.

Butiken har laddat upp med frön och småplantor och allt du behöver för att komma igång med odlingen. Du är självklart välkommen till evenemanget även om du inte har frön eller sticklingar att byta.

Fröbyte

Plats: Floras Rike, Botaniskas butik
Tid: 13–15

Vad gäller?

Fröpåsarna ska vara uppmärkta med namn och gärna år. Hellre flera små portioner än en stor. Byte 1 mot 1. Fröna behöver inte lämnas in i förväg.

Sticklingbyte

Plats: Personalbyggnaden (grönt trähus till vänster innan du kommer till växthusen)
Tid:  14–15

Inlämning av rotade sticklingar kl. 12–13 (i utbyte får du polletter)

Kom tillbaka för att byta till dig sticklingar kl. 14–15. Du kan besöka fröbytet medan du väntar.

Vad gäller?

Sticklingarna ska ha rötter
De ska vara förpackade en och en på ett sätt så att de håller ett par timmar 
De ska vara märkta med växtens namn
Max 10 sticklingar/person
Max 5 av samma sort/person

Så här kan du paketera dina sticklingar:
Linda blött papper runt rötterna. Lägg sticklingen i en tunn plastpåse och blås in luft – knyt ihop.

Välkomna!


Senast uppdaterad: 2020-01-07 16:24