Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hundförbud råder i trädgården denna tid på året. Botaniskas växthus har stängt. Restaurangen har öppet tisd-sönd. Tung trafik på huvudvägen vardagar, välj helst annan väg. 
Entréavgift 20 kr, tack för att du bidrar. Swish Nr 123 137 1368

Einars ekorrstig

Einars ekorrstig - inställd för underhåll

Einars ekorrstig är inställd för att underhållas och omarbetas. Häftet kommer tillbaka till butiken att köpa i början av 2021.

Det här är Einar Ekorre, som bor här i parken. Som andra ekorrar skuttar han gärna runt lite varstans i jakten på frön. Nu vill han visa dig några av sina favoritställen i parken. De ligger utmed en stig som han kallar Ekorrstigen. Einar har gjort en skatt-jakt där det gäller att gissa rätt svar på hans frågor. Lyckas du får du fram ett lösenord till skatten.

Gå ekorrstigen med klassen


Du och din klass kan gå på skatt-jakt i Botaniska trädgården, det finns skyltar markerade "ekorrstigen" som ni följer. Ni går en liten runda och svarar på frågor om de djur och växter som finns omkring er.

Varje svar ger en bokstav som i slutet av promenaden bildar ett ord, ett hemligt lösenord till en skatt! Visa rätt lösenord för expediten i butiken så får ni ett pris för att ni klarat hela ekorrstigen.


Senast uppdaterad: 2017-04-03 13:43