Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hundförbud råder i trädgården denna tid på året. På grund av ökad smittspridning är Botaniskas växthus stängda tills vidare. Restaurangen har öppet tisd-sönd. Tung trafik på huvudvägen vardagar, välj helst annan väg. 

Det surrar i Örtagården

3 augusti i Örtagården. Vi firar Örtens Dag tillsammans med Svenska Örtasällskapet.

En Örtagård är mums för pollinatörer! På Örtagårdens dag berättar Lisbeth Flising och Efva Kinnerfors från Svenska Örtasällskapet om örters användning med fokus på pollinerare och andra insekter som örter kan locka eller avskräcka. Årets ört kommer att presenteras och örter och fröer kommer att finnas för försäljning. Ekologiska produkter på hud och hårvård finns att köpa. Biodlare Janne visar bikupan och berättar om bina liv i kupan och har med egen honung som man kan köpa. Botaniska paviljongen säljer örtiga smörgåsar, sallader och drycker. Örtasällskapet har med maskrosmarmelad som man kan provsmaka samt berättar om vad man kan använda torkade nässlor till. Nässlor är ju också viktiga värdväxter för fjärilarnas larver.
Ingen avgift.

11.00 "Hur du får en örtagård som det surrar om" Lisbeth Flising
12.00 "Örter som kan locka eller avskräcka" Efva Kinnerfors
13.00 "Hur du får en örtagård som det surrar om" Lisbeth Flising
14.00 "Örter som kan locka eller avskräcka" Efva Kinnerfors

Örtagården kl. 11 - 15. Ingen avgift.


Senast uppdaterad: 2019-01-04 15:27