Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hundförbud råder i trädgården denna tid på året. På grund av ökad smittspridning är Botaniskas växthus stängda tills vidare. Restaurangen har öppet tisd-sönd. Tung trafik på huvudvägen vardagar, välj helst annan väg. 

De äter om natten

nattfjäril och fladdermus är båda pollinatörer

FULLBOKAT. 16 augusti. Samling i Roten. Vi spanar efter fladdermöss och nattfjärilar.

I år spanar vi inte bara efter fladdermöss utan också nattfjärilen. Fjärilen äter nektar men fladdermusen vill äta fjärilen. Ett nattligt drama för hela familjen.                 

Nattfjärilar flyger stillsamt i mörkret för att ta sig en slurk nektar och är viktiga pollinatörer. Fladdermöss använder ekoljud för att upptäcka sina byten men nattfjärilar har utvecklat många olika knep för att undvika att bli uppätna. Vi tar reda på mer om deras mystiska nattliv under ett lättsamt föredrag innan mörkret faller. Sedan ger vi oss ut i Botaniska trädgården och Slottsskogen för att leta upp både fladdermössen och deras byten – nattfjärilarna.

När: fredag 16 augusti, kl. 20.00

Var: Samling i Roten

Kostnad: 50 kr/person –Begränsat antal platser.
Ring och boka på 010 - 473 77 77 (knappval 2).  Barn under 10 år gratis

I samarbete med Naturhistoriska museet och Entomologiska föreningen. 

Hämta och betala din biljett i butiken som har öppet till kl 20. 00. Samling i Roten kl. 20.00. 50 kr/person, barn under 10 år gratis. 


Senast uppdaterad: 2019-01-04 16:56