Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hundförbud råder i trädgården denna tid på året. På grund av ökad smittspridning är Botaniskas växthus stängda tills vidare. Restaurangen har öppet tisd-sönd. Tung trafik på huvudvägen vardagar, välj helst annan väg. 

Blommor & Bin

Utan pollinatörer – ingen biologisk mångfald. Därför slår vi även i år ett slag för dessa viktiga små liv. 

Vi kan alla gynna dem genom att plantera rätt växter i våra trädgårdar, låta en del av gräsmattan bli äng och undvika att använda gifter. Lär dig mer om vad pollination är i utställningen Blommor & Bin i växthusen. Skolor i Västra Götalandsregionen tävlar under året om att bygga det finaste insektshotellet i projektet Save the Queen, ett samarbete med The Perfect World Foundation. Andra samarbetspartners är Naturskyddsföreningen, Naturhistoriska museet, Returhuset och Entomologiska föreningen. Följ med på en resa bland blommor & bin i Botaniska 2019!

Botaniskas biodlare Janne Pettersson byggt tre vackra bikupor till entrépartiet där vi också har planterat bra växter fär pollinatörer. Du kan köpa honung i butiken från Botaniskas egna bin och i Örtagården finns en visningskupa att studera. Returhuset bygger ett stort insektshotell i entrépartoet som prunkar av pollinationsvänliga växter under sommaren. Många av årets aktiviteter anknyter till temat Blommor & Bin. Läs mer här

Ladda gärna ner växtguiden som innehåller ett urval av växter, lökar, buskar och träd som gynnar våra vänner pollinatörerna och som skapar uterum där de kan trivas.

Ladda ner växtguiden här!

Att bygga ett insektshotell

Aktiviteter för barn

Läs om vildbin

Temaåret har gjorts möjligt tack vare stöd från Botaniskas vänner.


Senast uppdaterad: 2020-01-07 16:37