Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hundförbud råder i trädgården denna tid på året. På grund av ökad smittspridning är Botaniskas växthus stängda tills vidare. Restaurangen har öppet tisd-sönd. Tung trafik på huvudvägen vardagar, välj helst annan väg. 

Blommande lökväxter

lök

Vårblomning i växthusen 10 - 25 mars

Ute faller snön men i Botaniskas växthus har våren kommit när vi 10 - 25 mars visar upp blommande exemplar ur vår lök- och knölsamling. Förutom att de är vackra är de en av världens främsta samlingar av vildinsamlade lök- och knölväxter. Det vill säga att de samlats in runt om i världen av vår personal under snart 100 år.
 
I Göteborgs botaniska trädgård har vi under många år specialiserat oss på att odla lök- och knölväxter som samlats in från alla världsdelar. Vi har idag en mycket stor och värdefull samling, som ständigt växer tack vare fröbyten och nya insamlingsresor. Under perioden februari - maj kan du se dem blomma i Lökträdgården och under senare delen i Klippträdgården. Resten av tiden finns de bakom kulisserna i växthusen där de pysslas om i barnkammaren. Här handpollineras också flera av dem.
 
Under utställningsperioden 10 – 25 mars lyfter vi fram de allra vackrast blommande exemplaren i växthusens utställningshus där de kan beundras 10 - 25 mars. Ett sextiotal exemplar visas åt gången och byts ut under utställningens gång.
Läs mer om Botaniskas löksamling

Senast uppdaterad: 2018-03-09 15:26